Невъзможното става възможно в клуб Бекстейдж


Невъзможното става възможно в клуб Бекстейдж

4372

Международен фестивал, наречен Impossible, ще се състои в столичния клуб "Бекстейдж" между 21 и 23 октомври.

Събитието се организира с цел популяризиране на българската ъндърграунд музика. Стилово бандите, които ще участват, са инди рок, пост пънк, експериментъл, ню уейв, алтърнатив и гаражен саунд, обясниха организаторите.

Изявата е с подкрепата на "Аларма Пък Джаз Фест".

УЧАСТНИЦИТЕ:

21 октомври, четвъртък

Глоба
 
„ ...въпреки многото метаморфози и смяна на различни музиканти през годините, групата записва 6 демо албума вежду 1996-2007, провежда много концерти в Северна България и се превръща в култ заради енергията, която носи. Защото всички усещат, че Глоба е много повече от алтърнатив рок банда, усещат я като движение”. Формацията се събира специално за феста. Не се знаее дали ще имате възможност да ги чуете отново на живо в София, така че не пропускайте", поясняват от екипа на събитието.

Под дъжда

Българска група, създадена през 2002. Музиката им може да се оприличи с ню уейв звученето през 80-е и 90-е. Музикантите имат издадени два албума, записани в "сурови" домашни условия.”

AS

„Небезизвестните Ас-ове, които изстрелват хората в стратосферата... Космическите паяци са техните любимци...” "Остроумните текстове и истеричните беквокали докараха зрителите до състояние на пълна лигня. Ако си мислите обаче, че щом има пънк, значи няма джаз, дълбоко грешите. Ас имат имат толкова анархистки подход към музиката, че рядко дори се допират до праволинейното пънк или уейв звучене. Сложни импровизации, кабаретни елементи, психеделични китари и всякакви експерименти... "

Дует Дворжак

"... Съвършено абсурдни текстове, подкрепени от изненадващо тежка и сериозна психеделия. Дори и току-що събрани, след четири години раздяла, Радослав Чичев (който в повечето нощи на "Аларма Пънк Джаз Фест" беше радиоводещ), Явор Петков (когото познаваме от Хедстол, Пипонес и Барбаронес) и новият барабанист на групата - Петко Цветков (той пък редува китара и барабани в Осил Амук), гръмват публиката с любими стари парчета и съвсем нови композиции като "Дет'са на Варна" например.

Пролетарии

Пролетарии е ъндърграунд проект, създаден през 2003 в София от Александър Георгиев и Борислав Рашков. Неговата цел е експериментиране в различни стилове и търсене на нови, авангардни музикални решения. С времето групата прави редица концерти, демо записи,както и издава албум през 2007, озаглавен "Музика за стъклените хора". Характерно за Пролетарии е мрачното и в доста случаи нетрадиционно и антикомерсиално звучене. Проектът не търси широка популярност, няма и фен клуб.

Кака Сяра

Групата се занимава предимно с концертна дейност и има участия в различни фестивали ("Берксток", "Подземно извънземно", "Страхът убива свободата") и клубове ("О`Шипка", 8-th Ball, Rock Bar Fans). Има над 20 авторски песни, гравитиращи около алтернативния рок.

22 октомври, петък

КсеТофон

Рецепта за група КсеТофон. Плей. Ксения вече е в касетофона, остави я да се завърти едно хубаво. Докато се върти започва да издава звуци, които се превръщат в музика. После слагаш една щипка бас и се появява един Ангел, който прилича на птицата Додов, след 45 оборота ухото потъва под китарата на Любо, сипейки се в момента като Брашненков. Щом получиш определената звукова смес, остави я хубаво да бухне в теб, след което я изяж на бавни парчета едно по едно. Всяко има различен звук. Вкусовите ти рецептори ще усетят лек привкус на самобитен бард с лек морски бриз, подсолен деликатно от социалната действителност. Както знаем небцето на всеки е различно, така че при всеки усещането ще е уникално. Едно е сигурно - отдавна не сте яли нещо толкова хубаво домашно измайсторено", отбелязва Чичев. За феста бандата за първи път ще свири с барбанист.

6a-6a (Ша–ша)

Цвъри и Гергана сформират творчески тандем изключително бързо. Започват да създават странни на пръв поглед смесици от фънки-пънк, поп, джаз, етно уейв, даже и латино в доста самобитно музикално предприятие. Те сами композират, замислят, аранжират всичко. Най-впечатляващата подправка в техните музикални коктейли са текстовете на Гергана, която е не само добра певица, но и автор на нестандартните оригинални думички. Очаквайте само авторски парчета, поясниха двамата.

Uma Swan (Pумъния)

Making walls of sound since the spring of 2010, румънските Пласибо (Placebo).

noisepop/shoegaze/post-punk/heavydirgesounds

Hyperqube

Повече инфо тук - http://www.programata.bg/?p=57&l=1&c=1&id=256

"Настъпили са промени в състава. Но и останалите оцелели от бандата ще ни омесят нещо интересно.
(Hyperqube - http://www.myspace.com/hyperqub

Vi–Ga (Вяра от Триш (Trish)

повече инфо тук - http://www.facebook.com/note.php?note_id=279785639002

23 октомври, събота

Monozid (Германия) (на снимката)

През 2003 в Лайпциг трима души, повлияни от пънка и ню уейва на 80-е, се срещат и решават да свирят заедно. В последните години Monozid се изявяват из цяла Европа при положителни отзиви от ъндърграунд сцената по цял свят. През юни 2009 излиза дебютният им албум "Say Hello To Artificial Grey", a през 2010 следва и първото им турне в САЩ заедно с Bootblacks, Belmer Dolls и Swann Danger.

Ембиънт Анархист (Ambient Anarchist)

Формацията съществува от 1999. Основната цел на музикантите е създаване на пространство за експерименти, най-вече в областта на музиката и звука. Същевременно членовете на проекта се стремят към "визуалното, социалното и психофизичното преживяване на участниците в освободеното творческо пространство, отказващо стилови определения".

The Barbarones

Една сравнително нова българска инди група от София. Наситена, динамична и разнообразна смес от гаражни, инди, пост-пънк и просто рок импулси. Групата скоро навърши една година, но репертоарът й е вече доста богат. Дъ Барбароунс всъщност са кръвно свързани и с някои други настоящи или пък вече останали в спомените алтернативни групировки като Default, Lovers Оf Тhe Bomb, Cigaretta, The Pipones, The Headstall.

http://thebarbarones.bandcamp.com/"

Osil Amuk

С развихрено въображение, акордеон, саз, китари, изкривени вокали и непрекъсната смяна на инструментите... Експериментът е приоритет на бандата. За феста тя  ще се концентрира най вече върху китарното звучене. Освен чисто инструментални композиции, ще представи и две парчета с вокали и текст.

Center

Наскоро сформирана банда, правеща авторска музика. Основен неин двигател е Тони Недев, когото познаваме от проектите Способ и КЙС.

http://www.myspace.com/sposobb

Още - на:

http://www.myspace.com/impossiblefest

http://www.facebook.com/impossiblefest

http://www.facebook.com/pages/Impossible-Fest/135735449783739

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички