Публиката на сцената с Анджелик Киджо на концерта й снощи


Публиката на сцената с Анджелик Киджо на концерта й снощи

1732

Анджелик Киджо (Angelique Kidjo) излезе на сцената със своите музиканти в странно прикритата наполовина със завеси зала 1 на НДК.

Дали за да се създаде усещането, че помещението е по-пълно, отколкото наистина беше, не стана ясно снощи, но ефектът определено създаде повече уют, отколкото залата някога е имала. Заедно с прожекторите, излъчващи меки тонове на южноафрикански залез, амбиансът беше на линия.

След въвеждащата песен Анджелик взе думата."Добър вечер, как сте всички?!", каза тя на български, а нататък продължи на английски – "опитвам се - след още два-три пъти при вас, ще мога да говоря български. Нека да пеем и да танцуваме. Наистина ли сте окей? Трябва да забравите за вашите места! Повечето песни, които ще изпълним тази вечер, са от новия ни албум "Oyo", както и няколко по-стари. Израснах в семейство, където музиката беше всекидневно занимание. Извадих късмет с баща, който ни позволяваше да изразяваме артистичните си, както и спортни таланти. Тази вечер ще ви преведа през Централна АфрикаЗаир, както и западна – Камерун. Все пак всяка музика има корени от Африка", обяви вокалистката.

Шармантната дама пя и танцува, както и зарече всички зрители го да направят, сякаш светът ще свърши в полунощ. Енергията и зарядът, които струяха от именитата изпълнителка, бавно, но сигурно започнаха да се прокрадват сред дошлите да се насладят на автентичните африкански ритми.

Последва песен, посветена на баща й, който, както тя сподели, починал преди 2 години. Ако не бил той, тя никога нямало да има такава кариера, тъй като именно той финансирал първия й самостоятелен концерт. Половината от парчето бе изпълнено в акомпанимент единствено от бас китариста, а Анджелик пя на френски. Силно и прочувствено, каквито без съмнение са и чувствата към нейния баща.

После музикантите разчупиха пейзажа с бясно фънк парче, което Киджо представи на английски език. С тези две изключения, певицата се придържаше най-вече към родния си език.

След небезизвестното "Move On Up", френската звезда сподели за социалните кампании, към които е съпричастна. Тя не скри, че най-свещената й мисия е да осигури възможно най-голяма благодат на колкото се може повече деца. Добро образование, здравно осигуряване, с две думи - нормален живот. Тонът, с който описваше своята ангажираност и страст да помогне колкото може като човешко същество, бе пълен с дълбока почит и жертвоготовност. У всеки, присъствал на концерта й, без съмнение е покълнала мисълта да бъде по-добър и по-човечен. И това бе най-специалното изживяване.

Както вече ви информирахме, приходите от изявата в тазгодишното издание на популярния фестивал Meet The World, ще бъдат предоставени за целите на проекта "Семейство за всяко дете".

Последва "Malaika" (на суахили - ангел), също толкова известна и любима на почитателите песен.

А към края на вечерта публиката окончателно напусна своите места и се спусна към сцената, но не преди Анджелик да обиколи залата, последвана от светлината на прожектора, и да поднесе микрофона на колкото се може повече зрители, които да изпеят част от припева на песента. Сцената се запълни от хора, а по лицата на всеки се четеше щастие и радост, изразени в широка усмивка.

За бис Анджелик избра песен на дивата, която е оказала може би най-голямо влияние върху нея като вокалист и сценично присъствие  – Арета Франклин (Aretha Franklin).

Какъв страхотен финал.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички