Съзвездие от родни банди на фестивала Elevation 2011


Съзвездие от родни банди на фестивала Elevation 2011

7582

Авангардните родни формации Остава и Tri O Five (на снимката), както и диджеите Мартен (DJ Marten), Роулънд (DJ Rowland) и популярният водещ Краси Москов, също ще се изявят на Elevation 2011.

Както MySound.bg нееднократно информира, първото издание на фестивала ще се състои в Разлог на 23 и 24 юни.

Новите имена от българската сцена - обявени от организаторите на специална пресконференция днес, се присъединяват към ясните досега Моникс (Monyx), Од Крю (Odd Crew), Сепуко 6 (Sepuko 6) и артистите от електронното движение Метрополис.   

Всичке те ще бъдат достойна компания на гостите Джамирокуай (Jamiroquai) (свирят в първата вечер), Търти Секъндс Ту Марс (30 Seconds To Mars), Хъртс (Hurts), Стерео ЕмСис (Stereo MC’S), Дог Ийт Дог (Dog Eat Dog) и останалите звезди, обявени в афиша на събитието.

Мартен, Роулънд и Краси Москов ще се включат с отделни, тематично подбрани сетове, с които ще вдигат градуса на напрежението. Подобен подход не е прилаган в почти нито един фестивал в България до момента. Участието на тримата гарантира безспирно забaвление на гостите на събитието. Неговата пълна програма по дни и по часове бъде обявена скоро.

По време на пресконференцията станаха ясни и подробности за стартиралия миналата седмица конкурс за участие на непопулярна група в програмата на фестивала. До момента заявка за участие са подали 154 банди от цялата страна, повечето от които са от тежките течения на рока. Заради големия интерес към надпреварата организаторите дадоха коментари по условията и поясниха, че в него могат да участват групи, които не са се изявявали на главните сцени на организираните в България фестивали. Победителите, които ще получат шанса да представят авторската си музика по време на събитието, ще бъдат избрани от членовете на останалите български групи чрез гласуване. Целта на организаторите е непопулярните групи да получат поле за изява, контакти и най-вече да бъда оценени от свои популярни колеги в различни стилове музика.

Заявки за участие могат да се подават до 15 април на електрoнен адрес radiocafeteam@elevation.bg . Избирането на победителя ще стане при открити врата в столичния бар Radio Café.

Остава

Групата е основана през 1991 в Габрово от Георги Георгиев (китара и вокали), Боян Петков (бас) и Драгомир Димитров (барабани). Свилен Ноев (вокали и китара) се присъединява към групата през 1995, като по-късно заедно с Даниел Петров (барабани) и Александър Марбург (ритъм китара) създават днешния й облик. В 20-годишната си кариера са издали четири студийни албума - с характерен китарен звук, препратка към някои от най-влиятелните банди от близкото минало, между които Оейсис (Oasis), Дъ Смитс (The Smiths), Блър (Blur), REM и Суед (Suede), примесен със стилната електроника на пост пънк вълната от 80-е години на миналия век. Формацията работи по своя шести студиен проект, обясни фронтменът Свилен Ноев.

Той и останалите момчета свириха на една сцена с електронните гурута Лейдитрон (Ladytron) през 2006, а само няколко месеца по-късно подгряха Йън Браун (Ian Brown) като част от кампанията на MTV против трафика и експлоатацията на хора. Следва концерт в Лондон, където домакин на групата е престижният клуб Brixton Telegraph. Музикантите са подгрявали концерти в България на световни звезди от ранга на Пласибо (Placebo) и Лени Кравиц (Lenny Kravitz), участвали са в някои от най-престижните европейски фестивали — Exit, Sziget и European Club Night (Берлин). Зад гърба си групата има и няколко успешни турнета в Румъния, Австрия и Германия.

Tri O Five

Tri O Five е българска група, чиято популярност непрекъснато расте. Атрактивни и продуктивни, за кратък период от време музикантите натрупаха сериозна биография.... Cамо за две години участваха в компилациите на Fashion TV - Chill Out Session, на Muratti - True Temptation и The kitchen club на немския хаус лейбъл Clubstar, издадоха четири сингъла с видеа към тях, станаха официални посланици на благотворителната кампания на инициативата I Can Too.

Tri O Five са многообещаващо явление на клубната сцена, като на техни изпълнения са присъствали Вим Вендерс, кувейтският милиардер Бадер Ал Роудхан, Ева Херцигова и Каролине Шойфеле, художникът Зенг Фанжи, дизайнерът Томи Хилфигър, принцеса Мелани-Антоанет Де Маси и цяла плеяда световни звезди.

Tri O Five редовно зареждат с качествен фънки звук родните клубове и фестивали. Бандата участва на Summer Dance Explosion на Smirnoff Experience, Honky-Tonk Festival, SeeMe 2009, Spirit Of  Burgas 2009, In The Palace 2010, Аполония 2010.
 
Най-новият им сингъл "Nowhere To Go" се върти ексклузивно по радиа в САЩ от американския издател Blockhead Recordings, влизайки в чартовете на световноизвестни диджеи.

В групата са:

Илин Гривишки (DJ Ilko)- семплиране, риъл-тайм ефекти

Десислав Иванов (Desso) - саксофон и  пиано

Антони Рикев (WahTony) - китари

Майкъл Флеминг (aka Лексус (Lexus) - вокал

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички