Гласът на България ще е първият БГ изпълнител на Universal Music


Гласът на България ще е първият БГ изпълнител на Universal Music

7156

Победителят в соченото за най-мащабно музикално шоу това лято - "Гласът на България" по bTV, ще получи уникален шанс за професионална кариера не само унас, но и на международния пазар.

Най-големият талант в шоуто ще стане първият български изпълнител на водещата музикална компания в света - Universal Music. Щастливецът ще сключи договор за дългосрочно сътрудничество с музикалния лейбъл и ще ползва всички услуги, достъпни за артистите на компанията в цял свят, свързани с продуцирането, издаването, менажирането и разпространението на творчеството му. Стремежът на Universal Music е първият български артист на компанията да пробие и на международния музикален пазар и да покори световните чартове.

Universal Music Group обединява някои от най-успешните звукозаписни компании, между които A&M/Octone, Barclay, Decca, Deutsche Grammophon, Emarcy, Interscope Geffen A&M Records, Island Def Jam Music Group, Machete Mercury Records, Polydor Records, Universal Motown Republic Group, Universal Music Latino, Universal Music Group Nashville и Verve Music Group.

Universal Music Group е глобален лидер в световната звукозаписна индустрия. Компанията открива, развива и промотира талантливи изпълнители в 77 държави чрез мрежа от дъщерни дружества, представляващи 98% от световния музикален пазар. UMG притежава най-големия и разнообразен музикален каталог в индустрията за последните 100 години. Портфолиото на UMG включва едни от най-големите величия на музикалната сцена в разнообразни музикални жанрове: Лейди Гага (Lady Gaga), Риана (Rihanna), Стинг (Sting), Бон Джоуви (Bon Jovi), Металика (Metallica), Rammstein, Eminem, Kanye West, Дженифър Лопес (Jennifer Lopez), The Black Eyed Peas, Il Divo, La Roux, Annie Lennox, Amy Macdonald, Mika, James Morrison, Paco de Lucia, Rolling Stones, Sugababes, Take That, Tokio Hotel, U2, Amy Winehouse, Anna Netrebko, Дейвид Гарет (David Garrett) и още много други емблематични изпълнители.

Двама от най-обичаните и най-успели музикални звезди в България - поп певецът Миро и поп- фолк изпълнителката Ивана, са първите двама от общо четиримата треньори в шоуто. Всеки един от тях ще носи отговорност за представянето и успеха на определена група от певци, които ще се състезават за победата в първото по рода си изцяло позитивно музикално шоу у нас.

Треньорите са фигурите с най-ключова роля в "Гласът на България". Те ще имат отговорната задача да изберат своите фаворити измежду всички кандидати, стигнали до етапа на кастингите "на тъмно". Всеки треньор ще се запознае със своите фаворити едва след като ги е избрал само по слух. Треньорите ще участват в състезанието наравно със своите таланти, като ги подготвят, обучават и подкрепят по време на цялото състезание.

Близо 500 кандидати ще стигнат до първоначалния кастинг в недпреварата,  обяви музикалният продуцент на шоуто - Евгени Димитров-Маестрото. След това талантите ще започнат да отпадат поетапно по определени критерии. Маестрото обясни, че няма да има смесване на жанровете и ще има баланс между стиловете, в които ще се изявяват участниците. Всеки ще пее това, в което е добър и ще бъде насочван от треньорите. Продуцентът също загатна, че наградата ще бъде и материална, и морална. "Това, че "Гласът на България" тръгва през лятото, е доста смел ход на bTV да разчупи идеята за пролетно-есенния тип формати. Обикновено лятото е сезон, в който нищо не се случва. Е, ние ще ви изненадаме", заяви той. Маестрото подчертава, че в момента това топ e музикалният формат в света, завършил с огромен успех в Холандия и предизвикал истински фурор в САЩ, където сред треньорите са мегазвездите Кристина Агилера и Адам Ливайн от Маруун Файв. Неслучайно "Гласът на България" ще се излъчва в праймтайма на bTV.

Миро е единственият български изпълнител, признат за артист N 1 както от бастиона на поп културата, така и от водещите поп-фолк медии. В периода 1994 – 1999 участва и печели награди от 11 престижни международни фестивала. През 1999 заедно с Галина Курдова основава проект, наречен КариZма малко по-късно. След 7 години на върха на класациите, дуетът издава албума "Еклесиаст" (2006). През 2007 година Миро стартира самостоятелна кариера и само за няколко месеца става изпълнител N1 на България. Осъществява националното турне "ОМИРОтворен" през 2009. Бъргарските композитори, музиканти и медии избраха Миро с утвърдителен вот за представител на България на конкурса "Евровизия" 2010 в Осло. Предстои появата на  следващия албум на вокалиста - "Месия".

Ивана, наричана от мнозина "душата на поп-фолка" или "певицата на народа", изпява едни от най-големите хитове в новата българска музика. Задава нови стандарти, като се ориентира както към провокативни и разговорни, така и към поетични и многопластови текстове на песни, припомнят фенове на т.нар. лек жанр. Ивана прави музика на живо с минибенд, състоящ се от клавириста Румен Радойнов и бузукарката Стояна. Огромният й репертоар включва разнообразни песни, подходящи за всякакви празнични поводи.

Ивана и нейната група осъществяват съвместно турне в пет града на България с Индира Радич и нейния оркестър през 2005. През 2005, 2006 и 2007 финализира концертите на националното турне. Изнася самостоятелен концерт в Пловдив през лятото на 2008. Изявите й зад граница включват Македония, Турция, Испания, Канада, Гърция, Великобритания, Белгия, Холандия, Кипър и САЩ.

Певицата печели специалната награда на журналистите за изпълнител на десетилетието (2000 - 2009) в рамките на годишните награди на ТВ Планета през 2009.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички