Горе & Долу: на един дъх


Горе & Долу: на един дъх

4320

Почти на един дъх през 2013 била написана книгата на Стефан Стефанов "Горе & Долу".

Както MySound.bg вече огласи, премиерата на творбата се състоя в столичния бар Kanaal навръх Нощта на театрите.

"Горе & Долу" бе реализирана като част от поредицата "Нова поезия и проза" на университетското издателство "Св.св Кирил и Методий". Това е дебютната книга на родения в София на 18 август 1986 писател, журналист и художник Стефан Стефанов, и текстът му по своя смисъл и съдържание отговори идеално на атмосферата от една година протести и всичко не/последвало ги.

Стилът в "Горе & Долу" е оплетена в черен хумор сатира на съвременна България, която достига до болезнено познат абсурдизъм. Историята на героите, както и самите персонажи, постоянно прекосяват границата между комично-абсурдното и реално-страшното, през цялото време страхувайки се, обичайки се и мразейки се в характерния за автора жив диалог. Сюжетът е труден за разказване, заради характерните особености на стила на Стефанов, но, за да разберете в какъв дух е книгата, си отговорете на този въпрос – знаете как дори нещо като снега ни хваща неподготвени всяка зима. Всяка година едно и също, без никаква реакция от наша страна. А сега си представете, че ни обявят война. Не кой да е, а най-силната държава в света - с най-много бомби, танкове, самолети, дронове и прочие. И след това си представете нашата реакция...След това си представете как живеем в нашата държава.  След това си представете какво би било, ако имаме наша колония в Африка. Какво би било там?

Заради всичко това, "Горе & Долу" е колкото забавна в своята невероятност, толкова и сериозна в своята язвителност, а миксът от двете авторът определя като contralit – толкова ти е смешно, че чак ти е тъжно и толкова ти е тъжно, че чак ти е смешно.

Снимка: Илиян Ружин

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички