Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Мирослава Кацарова с два концерта през май

28.04.2021   MySound.bg
Мирослава Кацарова

Мирослава Кацарова ще ни срещне с най-новия си авторски проект "Като в картина на Шагал" с два концерта - в Sofia Live Club от 20.30 ч. на 5 май и в BeeBop Cafe в Пловдив от 21.00 ч. на 8 май.

За поредицата концертни програми джаз певицата обичайно селектира голям диапазон от музика на различни езици. "Като в картина на Шагал" обаче ще включва основно песни на български език.

Към музиката отново ще има специфичен подход, подобно на другите тематични програми на певицата. Този път той изпъква в срещата между джаз триото и струнния квартет. Мирослав Турийски (пиано), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Младен Димитров (барабани) ще партнират на вокалистката, а към тях ще се присъединят и Ивелина Христова (цигулка), Диляна Давидова (цигулка), Мария Венкова (виола) и Антоанина Юрганджиева (виолончело).

"Като в картина на Шагал" е заглавието на песен, композирана от Румен Тосков-Рупето за дебютния албум на Мира "Бяло в бяло" (2000 г.). За него той създава десет пиеси в джаз стилистика, а автор на всички текстове е Кацарова. През следващите години тя пише значителна част от текстовете на своите песни.

В събитието ще бъдат включени и някои парчета от "Бяло в бяло", нови аранжименти на "Парфюми" и "Летни улици", както и нови песни, сред които "Боса нова в градината". Една от малкото неавторски песни в програмата е бразилската класика "Водите на март" на Антонио Карлос Жобим, която Мирослава ще изпълни на български език с превода на Зорница Христова.

Характерно за Мира Кацарова е, че музиката винаги е съпроводена от разказ, а историите на песните всъщност позволяват да се надникне зад много по-широк контекст, пълен с интересни музикантски факти и творчески мотивации.

Билети за събитието, което се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата, може да намерите в мрежите на Eventim.

Медийни партньори: Jazz FM и Katra FM.

Последвай Мира ТУК

Снимка: Диляна Флорентин1622
100%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930