Тръгва радио Jazz FM Lounge


Тръгва радио Jazz FM Lounge

6510

Първото и единствено засега интернет-радио за лаундж музика - "Jazz FM Lounge", ще стартира на 9 януари.

24 часа в денонощието слушателите ще имат възможност да се потопят в разпускащата атмосфера на лаундж, чил аут, ембиънт, ню ейдж и да се наслаждават на топлото звучене на известни изпълнители като Чамбао, Бебел Жилберто, Де Фаз, Енигма, Гравити Ко, Мирослава Кацарова, Белослава, Майнд Трипс, Джаката, Кууп, Mo' Хърайзънс, Нора Джоунс, Зуко 103 и много други.

В композициите с лаундж звучене се смесват различни стилове като джаз, латино, чил аут, уърлд мюзик...Чрез лаундж музиката много от артистите черпят вдъхновение от ретро полъха на традицията, запазват очарованието му, като чрез нови изразни средства превръщат мелодиите в модерна музикална мозайка.

Лаундж звучене може да бъде открити в някои записи още от 50-е и 60-е години, като тогава все още не съществува подобен термин. Както рок-ен-ролът е повлиян от блуса и кънтри музиката, така лаунджът е повлиян от джаза. Затова новото онлайн радио "Jazz FM Lounge" е естествено продължение на вече утвърдената радиостанция "Джаз FM".

Една от основните отличителни характеристики на лаундж музиката е, че с лекота пренася слушателите на красиви места, сваля напрежението. Това е саунд за релаксация, отпускане, безвремие, лекота, аромат на море, шум на гора. Днес лаундж музиката е харесвана и популярна, превърнала се е в неизменна част от съвременната ни култура.

Новото онлайн радио "Jazz FM Lounge" ще създава позитивна и предразполагаща атмосфера, с приятна и ненатрапчива музика, мек фон на работното място, вкъщи или коктейл с приятели, обещават от екипа му.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички