DJ Лайън пуска в Ню Йорк и Вашингтон


DJ Лайън пуска в Ню Йорк и Вашингтон

6638

DJ Лайън (DJ Lion) се изяви в САЩ неотдавна.
 
Диджеят направи два сета - в нюйоркския клуб Mansion и в Ibiza, Вашингтон.

Изпълнителят, който е наполовина сърбин, наполовина българин, но от години живее в София, бе в Америка на мини турне.

Той събрал над 1000 души на всяко от двете партита. По-голямата част от пубиката били българи. Впечатлени от радушния пример на Лайън, собствениците на заведенията уговорили второ участие на нашето момче през март.

Точно тогава той за трети път ще пуска на едно от най-големите събития в света на денс музиката – "Winter Music Conference", Маями, през март.

Освен талантлив диджей, Лайън е търсен продуцент и ремиксатор. Тази пролет предстои да бъдат издадени негови версии на новия хит на американския диджей Холмс Айвс - "Boom", с вокалите на Лейн Макрей от Ла Буш, и парчето на Стан Колев - "Miraculous Ways".

Истинското име на Лайън е Живорад Милич. Той има над 50 авторски парчета. Тиесто върти неговия трак "Dreamfields". Съвместната му изява със Стан Колев - "Наters”, ще бъде включена в компилация на легендарния хаус лейбъл "Nervous Records", в чийто каталог са парчета на артисти като Роби Ривера (Robbie Rivera), Марк Найт, Дани Теналия, Арманд ван Хелдън, Роджър Санчез и Джош Уинк.

Тракове на Лайън неведнъж са се озовавали в челото на класацията по продажби на диджейския портал за легални mp3-ки Beatport.com

Ремиксът на Си-Пюър - "Cat On The Rain", бе избран за специалната селекция на сайта Beatport Burners "Episode 44". Негови сетове са били излъчвани по радиопредаването на Пол ван Дайк (Paul Van Dyk) - "Vonyc Sessions", както и по "Frisky Radio", "Proton" и "DJ Vibes".

Той е бил зад пулта с имена като Тимо Маас, Бени Бенаси, Сатоши ТомиЛефтфийлд, Флаш Брадърс, Джон Криймър.

Пускал е в клубовете "Comics", "Masai", "Plazma", "Scena", "Bassment", "Sound", "Cielo" и "Cacao Beach", както и навсякъде в региона – Италия, Русия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония.

Сред по-важните места, които се е изявявал, са фестивалът "Exit" в Нови Сад, "Bokeska Noc" в Монтенегро, "Fashion Week" в Белград, както и на официални партита на "Fashion TV" в "Andergraund" и столичния клуб "Ялта".

Тази година е потвърдено участието му на главната сцена на фестивала "Ultra" в рамките на "Winter Music Conference" 2009 в Маями. За този успех огромна заслуга има американският мениджмънт на Лайън – агенцията "BlushTonic" на Стефания Яначков.

Тя е българка по произход, но е израснала в Америка и, преди да основе агенцията си, в продължение на 4 години е била дясна ръка на хаус майсторите Дийп Диш.

Въпреки че е насочил усилията си към международната сцена, диджеят се радва на култов статус у нас – именно в негова версия парче на Светла Иванова бе излъчено по "MTV" и "VIVA" през 2003.

Наскоро DJ Лайън отвори собствено студио, разположено точно под клуб "Sinners". Освен че се е съсредоточил върху музикалната си продукция, разработва изобретение – вокална стая, която е нещо като звуков еквивалент на залата с кривите огледала – превръща гласа на човека вътре в най-смешния звук на света.

Както "MySound.bg" извести, диджеят работи по версия на английски език на абсолютния хит на Миро Губя контрол когато” в нов аранжимент под името “Losing Control”.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички