United Continent: Рок, реге и хип-хоп за децата в Уганда


United Continent: Рок, реге и хип-хоп за децата в Уганда

4530

Уникална смес от рок, реге и хип-хоп ще изпълни столичния парти център "4 км" на 11 април.

Българските групи - Аявис, Руут Солджа (Root Souljah) и Лоудинг Ин Прогрес (Loading In Progress) ще свирят в подкрепа на децата, затворени в бежански лагери в Северна Уганда. В концерта, наречен "United Continent", ще се включат още изпълнители като Jahmmi Youth и Zafayah. Диджеите от "Zionlionz Soundsystem" ще пускат във втората зала на центъра.

Над 1300 души се очаква да посетят събитието, като така го превърнат в едно от най-мащабните за българската клубна музика 2009.

Специално за слчуая ще пристигнат представители на "Child Voice International" – международна организация за подпомагане на децата в един от най-бедните региони в света, както и студенти от Уганда. Поканени са и представители на дипломатическите мисии на всички африкански държави в България.

Каузата

Над 2 милиона души са затворени в бежански лагери в северната част на централноафриканската република Уганда. Над 30 % от тях са деца, лишени от почти всякакъв достъп до храна, здравеопазване и образование. Регистрирани са близо 100 000 случая на СПИН сред тези деца, както и изключително високи нива на смъртност – всеки ден в лагерите умират средно по 10 деца на всеки 10 000.  

Подкрепата

„Всеки може да помогне”, казва Милен Райков, барабанистът на Аявис, който за втора поредна година ще замине като доброволец в Уганда.

„Това е и целта на "United Continent" - да покажем подкрепата си за бедстващите в лагерите в Уганда деца. А и да ангажираме с проблема възможно най-много хора – само така ще можем да подпомогнем неговото разрешаване”, допълва той.

Включване


Тениски, ръчно рисувани от деца от Уганда, ще бъдат продавани по време на концерта. Всички средства от продажбата им ще бъдат дарени за подобряването на образованието в лагерите. Гостите ще могат да помогнат и като се включат в популяризирането на техните проблеми – подкрепа, която е по-ценна дори от финансовата, твърдят българските изпълнители.     

Изпълнителите

Аявис изпълняват авторска музика; победител в конкурса на БНТ за най-добра млада група 2007.

Руут Солджа е най-популярната българска реге формация, част от лейбъла "RootRocket".

Лоудинг Ин Прогрес са изгряващи хип-хопъри.

Изявата започва от 21 часа, билети - на място. Входът е 10 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички