Summer Swing Jamboreе: Акробатичен рок и линди-хоп във Варна


Summer Swing Jamboreе: Акробатичен рок и линди-хоп във Варна

10085

"Arts Forum" и Смъглърс Кълектив (The Smugglers Collective) организират "Summer Swing Jamboree".

Събитието се очертава като едно от най-експлозивните партита това лято, изпълнено с много танци, суинг и рок-ен-рол. Купонът е от 23 ч. в обновеното Морско казино на Варна довечера.

По време на "Summer Swing Jamboree" диджеите от колектива ще миксират най-добрите суинг, рок-ен-рол, рокабили и ритъм-ен-блус парчета от колекциите си. Ще звучат хитове на изпълнители като Елвис Пресли (Elvis Presley), Джони Кеш, Чери Попин Дедис (Cherry Poppin' Daddies), Ванда Джексън, Фетс Домино, Рей Чарлс, Джеки Уилсън, Бъди Холи, Брайън Сетзър Оркестра, Ройър Краун Ревю, Биг Бед Вуду Деди, Дюк Елингтън, Нат "Кинг" Коул, Стрей Кетс, Луи Прима и много други. Освен страхотна музика за публиката ще има много танци и прожекции на черно-бели филми от 40-е и 50-е години на миналия век, които да допълнят атмосферата.

"Summer Swing Jamboree" е част от първия по рода си фестивал "Arts Forum". Ето как описва събититето организаторът Христо Рачев: "Мисията на първия фестивал "Arts Forum" е чрез разнообразните изяви в програмата си да достигне до възможно най-широка публика от всички възрасти и да обогати културния живот на Варна, представяйки някои от най-успешните и креативни млади български артисти, рамо до рамо с гости от целия свят".

Започвайки от класическата музика, през джаза и суинг културата, и стигайки до съвременната българска живопис и електронна музика, между 16-и и 30-и август Варна е домакин и на две нови както за града, така и за България, събития. Два уъркшопа, които ще дадат възможност за работа и пряк контакт с артистите във фестивала на публика и хора, интересуващи се от темите на курсовете.

Часове преди началото на купона, на същото място ще бъде организиран първи по рода си "Swing & Lindy Hop Dance" уъркшоп, по време на който ще можете да научите най-популярните и зрелищни basic steps, basic figures и basic airsteps в стиловете линди-хоп - танцовия стил, поставил началото на всички суинг танци, и суинг - един от най-популярните в цял свят танци с партньор от противоположния пол".

Уъркшопът ще се проведе под ръководството на Милко Кралски, президент на Българската федерация по Акробатичен рок-ен-рол, който е единственият международен съдия от Югоизточна Европа в танцовите спортове акробатичен рок-ен-рол и буги-вуги. Милко Кралски е също така треньор в Националния отбор на България и част от хореографите в предаванията "Танцувай с мен" и "Dancing Stars".

"Swing & Lindy Hop Dance Workshop":

Първа група: 16 ч. - 18 ч.
Втора група: 19 ч. - 21 ч.

Записване: с e-mail на адрес artsforumvarna@gmail.com, както и на място в деня на събитието.

"Summer Swing Jamboree": 23 ч.

Цени:
 
"Swing & Lindy Hop Dance Workshop" - 7лв.

"Summer Swing Jamboree" – 5 лв.

"Dance Workshop & Summer Swing Jamboree" - 10 лв.

За повече информация: www.artsforumvarna.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички