Над 300 продуценти в дебюта на Аявис


Над 300 продуценти в дебюта на Аявис

5597

В новаторския - поне за българския музикален пазар, проект, българската група Аявис (Ajabez) ще покани над 300 свои приятели да влязат в ролята на продуценти на дебютния й албум.

С тяхното участие и подкрепа е свързано и името, избрано за проекта – “Made By Friends”.
 
Идеята дава възможност на всеки приятел на групата да се превърна в неин продуцент, давайки 20 лева за създаването на албума. 325 приятели са нужни, за да успее бандата да набере средствата, необходими за издаването на диска. След пускането на продукцията всеки от приятелите, участвали в проекта, ще получи физическо копие (CD) с автографи от цялата група.

Аявис: Дайте ни своя автограф

Освен дигитално копие, всеки ще получи уникалната възможност да види името си на обложката. Нейният новаторски дизайн ще се състои единствено от имената на приятелите, продуцирали проекта.

"Така те всъщност ни дават първи своя автограф", твърдят младите музиканти.

„Най-големият успех за нас не се измерва в публичност или продажби, а в броя на хората, които ни обичат и подкрепят - нашите приятели”, казва вокалистът  Михаил Стефанов. „Те са причината, поради която съществуваме, и за нас най-логичното нещо е не да търсим спонсори, а да поканим приятелите в създаването на албума”, пояснява той.

Добра кауза

Освен че ще станат много важна част от първия албум на групата, приятелите ще подпомогнат и една благородна кауза. 10% от бъдещите приходи от продажбите музикантите ще дарят за създаването и развиването на „Децата на града” – организация, която ще работи с младежи от българските градове.

Как да се включиш?

Всеки, който желае да участва, може да пише на аjabez.band@gmail.com или да влезе в обновения сайт на групата: www.ajabez.com за най-пълната информация.

Парите могат да бъдат превеждани и на банковата сметка на групата. Най-важното е приятелите да не забравят да изпратят на електронния адрес името и адреса си, за да бъдат включени в обложката на албума и да получат своето копие при неговото издаване.

Банкова сметка

Б.Б.Ц. Кръстопът
IBAN:  BG41PRCB92301010104112
BIC: PRCBBGSF
Прокредитбанк
Основание: Ajabez

За албума
 
Той включва 11 от най-популярните песни на групата досега. Което гарантира музикално разнообразие, тъй като изпълнителите преплитат модерно рок звучене с фънк и традиционни български фолклорни елементи.

Демо на някои от парчетата може да чуеш на www.ajabez.com.

Made By Friends" ще бъде разпространен в огромна дистрибуторска мрежа, покриваща 97% от територията на света с най-големите виртуални и физически магазини в близо 100 страни.

Това е възможно благодарение на първото място в конкурса на портала "Sonic-Bang!" и наградата от "Amadea Records", спечелени от Аявис в началото на годината.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички