Карлос Сантана в кавър акция


Карлос Сантана в кавър акция

5359

Америка е една наистина необразована страна”, казва Карлос Сантана (Carlos Santana).

“Разбирам, че понякога съм прекалено критичен към нея, но ние трябва да пораснем бързо. Трябва да изясним съществуването си, защото поставяме икономическите над духовните ценности”, допълва легендарният музикант.

Той обещава да прибави в духовното наследство - не само на Щатите, но и на света, още един свой албум. Този път - с кавъри. Но отново с участието на именити вокалисти, подобно последните му три проекта.

Дискът ще се появи официално на музикалния пазар това лято, според "Билборд".

Предварително обявените варианти са по класики на Дийп Пърпъл (Deep Purple) ("Smoke On The Water"), Битълс (The Beatles) ("While My Guitar Gently Weeps") и Ван Хален (Van Halen) ("Dance The Night Away").

Скот Уейлънд отваря гърло в "Can't You Hear Me Knocking" на Ролинг Стоунс (The Rolling Stones), Джо Кокър - в "Little Wing" (Джими Хендрикс), a фронтменът на Мачбокс Туенти - Роб Томас, ще се изяви в "Sunshine Of Your Love" на Крийм (Cream). Митичният китарист отправи покана към Роб за ново сътрудничество още преди три години.
Именно Томас спомогна Карлос Сантана да се върне в звездна орбита с албума "Supernatural" (1999), съкомпозирайки с него и изпявайки мегахита "Smooth".

Дискът бе номиниран - и спечели, 11 отличия "Грами"("Grammy").

“Всеки един, който е имал по някакъв начин допир с Карлос, би трябвало да се гордее с това. Той е удивително честен човек и свръхнадарен музикант. Гордея се, че именно за негов диск изпях хит”, признава Роб, който може да похвали и с успешна солова кариера и пробивни сингли.

Самият факт, че Карлос Сантана е вече близо 40 години на сцена, е едно от чудесата на рока.

Не само заради издадените 26 официални албума и над 60, в които гостува, не само заради уникалния му звук и виртуозност.

Девадип Сантана създаде нов стил в рок музиката и изглежда, че официалното признание за него дойде някак си късно - в сравнение с възторга на феновете.

През 1996 той прие наградата на "Билборд" за цялостен принос в областта на музиката.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички