Мона: Звезда


Мона: Звезда

16285

Най-младият артист на лейбъла "Стерео стая" – Мона (Mona), отправя предизвикателство към фалшивите звезди със своя дебют.

Видеото към "Звезда" ще бъде представено в столичния клуб Night Flight на 26 май.

Парчето е със съвременно поп-рок звучене и предизвикателен текст. То е своеобразен отговор на случващото се в музикалната индустрия, с който изпълнителката смело заявява присъствието си с талант, чар и неподправен рокаджийски дух.

Мона не е просто поредната звезда. Само на 17 години, тя вече има завидна музикална биография зад гърба си. Започва музикалната си подготовка на 8-годишна възраст, а на 13 вече върти своя клубна група. Вокалист е на „Нафталин”, които през 2005 подгряват за Сезария Евора (Cesaria Evora) на концерта й в София.

Талантът на вокалистката не остава незабелязан във втория сезон на "Мюзик Айдъл" - достига до полуфинала. Не закъснява продуцентският договор от "София Мюзик Ентърпрайсис", които по-късно поверяват грижите за нея на най-бързо развиващия се лейбъл за млада българска музика "Стерео стая". Само година по-късно дебютният сингъл на Мона е вече факт.

Автори на „Звезда” са Morten Schjolin, Katie Ashley Underwood, Милен Кукошаров и B.O.Y.A.N., а китарите са на Жоро Янев. Режисьор на лентата е Васил Стефанов. Действието се развива в елитната Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир”, а в класа на Мона са и останалите артисти от лейбъла – Криста, B.O.Y.A.N. и KNAS. Продуцентът им Мария Илиева се превъплъщава в нестандартната роля на строга учителка по математика.

Мона се изправя срещу безсмисленото комерсиализиране на музикалната индустрия, в която фалшът и прекалената показност доминират. С доза чувство за хумор видеото осмива измислените "звезди". Те са противопоставени на ърбън културата, където емоциите и вярванията са по-чисти и стойностни.

Видеото към „Звезда” бе заснето в рамките на един ден. Освен артистите на "Стерео стая", участие в него имат и три очарователни студентки от НАТФИЗ  - Алиса Атанасова, Сияна Ковачева и Силвия Филева, момчетата от група Keep The Faith, както и няколко уникално добри скейтъри и блейдъри.

„Забавлявахме се много. Най-хубавото беше, че имах подкрепата на "Стерео стая". Страхотно е да съм част от лейбъла – дава ми свободата да изразявам себе си, правейки това, което най-много обичам”, признава Мона.

"Звезда" ще се завърти по родните медии до края на май.

Песента има и английски вариант със заглавие "Pop Trash".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички