Алис Ин Чейнс на Sofia Rocks 2010! Алиса в страната на грънджа


Алис Ин Чейнс на Sofia Rocks 2010! Алиса в страната на грънджа

3073

Студено, мрачно, небе, затулено от няколко пласта облаци, хладен вятър. Това е сценографията на природата за втория ден на фестивала "Sofia Rocks Powered By Sonisphere" 2010 на Националния стадион "Васил Левски".

Героите са уморени – присъствалите на предишния ден не са се възстановили напълно от мелачката, в която участваха. Сред огромното множество от тениски на Рамщайн (Rammstein) и Менъуор (Manowar) се мяркат и такива на Алис Ин Чейнс (Alice in Chains).

За феновете на групата денят все едно е слънчев (въпреки че като настроение на музиката си е съвсем подходящ) – след Стоун Сауър (Stone Sour) и българите Скре4 сцената се подготвя за излизането на сиатълската банда.

Когато през 2002 почина Лейн Стейли, бандата сякаш не можеше повече да съществува. Но на негово място бе привлечен Уилям Дювал (William DuVall). „Новите” Алис са отричани от мнозина, но последният им диск “Black Gives Way To Blue” (2009) се радва на добро приемане от страна на критика и фенове. А ние никога не сме виждали гръндж бандата у нас, затова с или без Лейн, такова събитие не биваше да се изпуска.

Алис Ин Чейнс излязоха към 18 часа и стана ясно, че почитателите им изобщо не са малко. Както и че много добре знаят текстовете на песните. Уилям, чиято прилика с Лени Кравиц не остана незабелязана и неизкоментирана от кого ли не, бе доста активен на сцената, показа и чудесни гласови данни. Чухме парчета от „класическия” период на групата и от новия албум. Въпреки студеното време и ранния час, бандата раздвижи феновете си и определено получи топъл прием. Той едва ли може да се сравнява с това, което щеше да се случи, ако бяхме имали късмета да я видим в оригиналния й състав. Но човек трябва да се радва на това, което има.

При първите тонове на заключителната "Rooster", която са чували дори хора, които никога не слушат нито Алис, нито гръндж, публиката изпадна в еуфория.

Групата също изглеждаше доволна, така че можем да запишем първото гостуване на сиатълците у нас определено като успех.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички