Близо 30 000 куфяха на фестивала Solar Summer 2010


Близо 30 000 куфяха на фестивала Solar Summer 2010

5414

Близо 30 000 почитатели на електронната музика се забавляваха на шестте партита в поредното издание на фестивала Solar Summer.

В рамките на 20 дни всеки уикенд в Cacao Beach и Bedroom Beach на Слънчев бряг гостуваха едни от най-големите имена от световната клубна сцена.

Фиестата започна със сет на техно величието Ричи Хоутин (Richie Hawtin), последван от J&B Summer Party с легендарния Фетбой Слим (Fatboy Slim) и от краля на мелодичния хаус Санди Ривера (Sandy Rivera).

Петък, 13 август, се оказа най-щастливият ден за над 10 000-а публика, събрала се да посрещне диджей № 1 на планетата - Армин ван Бюрен (Armin van Buuren). Самият той в Туитър оцени събитието като едно от най-добрите му до сега, а българската публика обяви неговото гостуване му за най-доброто парти на 2010.

Още по-категорично за тазгодишното издание на Solar се изказаха от диджеите, обединени в ненадминат тандем - Марк Найт и Мартин тен Велден (Mark Knight/ Martin Ten Velden). И двамата посочиха гига си у нас като безспорно най-добрия за годината. За невероятното усещане говори достатъчно финалът на сутринта.
Нетипично за диджей, Мартин се хвърли от сцената в публиката и феновете, носейки го на ръце, го върнаха отново на пулта.

Грандиозния финал сложи всенародният любимец Виктор Калдероне (VictorCalderone ) миналия уикенд. Той пристигна в Европа единствено за участието си на Solar, тъй като нюйоркската хаус легенда подготвя откриването на свой собствен клуб на 16 септември, който ще носи името District. Затова след по-малко от 24-часов престой у нас той отлетя за Ню Йорк, където на следващия ден пускаше в Pacha. Дългият полет и натоварената програма не му попречиха отново да демонстрира любовта си към българската публика. С близо 6-часов сет той постави рекорда за продължителност за парти на Solar това лято. Така задължителното посрещане на изгрева на черноморския бряг се превърна в негова запазена марка.

С енергична селекция, умело прелитаща през различни стилове и многохилядна публика, изявата на Калдероне бе логичният завършек на най-успешния сезон от поредицата мегасъбития на българското Черноморие - Solar Summer Festival 2010.

 

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички