Айрън Мейдън N 1


Айрън Мейдън N 1

5690

Горещият диск на Айрън Мейдън (Iron Maiden) - "The Final Frontier", дебютира директно на първо място в класациите на Австрия, Бразилия, България, Канада, Чили, Хърватска, Чехия, Дания, Франция, Германия, Финландия, Япония, Мексико, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания.

Айрън Мейдън не търпят конкуренция…”, написа сп. Billboard.

EMI Records са горди със своите дългогодишни отношения (30 години или една цяла кариера) с именитата банда и заслужено се радват през първата седмица, когато 15-ят студиен албум на ветераните превзе световните класации.

Мейдън отдавна са заслужили звездния си статус, нареждайки се сред най-големите и влиятелни рок банди в световен мащаб. Новият им албум дебютира директно на № 1 в Обединеното кралство (това е четврътият им № 1 албум на Острова, първият е "The Number Of The Beast", 1982) и още ДВАДЕСЕТ държави до момента, в това число и България! "The Final Frontier" е абсолютният бестселър и тук, защото България обича метъла, рока и Айрън Мейдън, обявиха от "Анимато Мюзик", в чийто каталог албумът е на музикалния пазар у нас.

В допълнение към феноменалните резултати на номер 1 в толкова различни части на света, англичаните са на No.2 в Австралия, Белгия и Холандия, No.3 в Ирландия, Полша и Турция, No.4 в САЩ и No.5 в Сингапур. Дебютът на No.4 в Billboard чарта в Щатите е най-високото постижение за бандата.

Новият албум е записан в Compass Point Studios на Бахамите по-рано тази година, а малко преди премиерата му бандата пусна парчето "El Dorado" за безплатен даунлоуд в деня на старта на своето северноамериканско турне. Последва суперяко видео към едноименното парче - "The Final Frontier",  продуцирано от Darkside Animation Films (“Изгубени в Космоса”, “Галдиатор” и “Блек Хоук Даун”), а две иновативни компютърни игри бяха създадени, за да придружат премиерата на албума.

30 години след епичния си дебют през април 1980 и над 80 милиона продадени копия албуми, Айрън Мейдън са по-креативни, динамични и адекватни отвсякога, достигайки нови върхове в кариерата си и привличайки нови легиони от млади фенове към своя армия.

Наскоро завърши и най-успешното им северноамериканско турне, което видяха над 350 000 фенове на 25 концерта, последва успех и в Европа с хедлайн шоута на серия големи фестивали, включително Sonisphere във Великобритания, Швеция и Финландия, както и няколко техни самостоятелни изяви пред стотици хиляди фенове. Те отново ще тръгнат на път през 2011 и ще продължат обиколката си с хедлайн дати на големи фестивали в Австралия. Предстоят да бъдат обявени още шоута в следващите месеци. Мейдън са в страховита форма и са готови да отведат своята музика в 2011.

"Някои от песните им са толкова сложно заплетени, с толкова тежки мотиви, че биха могли да разклатят Титаник", написа The Times. "Това, което Мейдън  доставят на феновете тук, е толкова истинско, безстрашно, приключенско, че този албум ще продължи да ни отвява в следващите десет години", твърдят колегите от Kerrang.
 
"Най-амбициозният им албум... доказва, че са институция", похвали ги и Mojo. "Айрън Мейдън са наистина изумителни", произнесе се The Word.



Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички