Найджъл Кенеди в плен на родопската песен


Найджъл Кенеди в плен на родопската песен

4770

Найджъл Кенеди (Nigel Kennedy) бе пленен от „Излел е Дельо хайдутин“ в изпълнение на симпатична млада дама в късните часове на 30 август, разказаха от "Арт БГ", организатор на концерта на британския цигулар.

Както MySound.bg информира, той открива Есенния салон на изкуствата в Античния театър на Пловдив утре, 1 септември.

Ексцентричният музикант и екипът му вечеряли в традиционен ресторант в Стария град, когато изневиделица женски глас се извисил със завидна чистота и техника на специфичното родопско пеене. Девойката, която предпочела да остане анонимна, обяснила, че иска специално да поздрави с тази песен мистър Кенеди, а той искрено впечатлен й целунал ръка и пожелал да си набави дискове с музика от родопската област.

„Не разбирам думите на тази песен, но от извивките й струи толкова силна емоция и момичето я изпя толкова прочувствено, че сигурно дълго ще помня този момент“ каза гостът, отпивайки от чаша асеновградски мавруд.

Найджъл Кенеди и екипът му са в Града на тепетата вече трети ден и репетират заедно с музикантите от Пловдивската филхармония в сградата на ОФД. Ден преди концерта музикантът сподели, че се чувства много добре в Пловдив и вече е успял да обиколи Стария град, а в плановете му преди изявата влизат още следобедно кафе със стари приятели в парк хотел "Санкт Петербург“ и обиколка на музикалните магазини.

Из целия град ексцентричният цигулар се движи с любимото си BMW Серия 7 в своя 3-литров дизелов вариант, любезно предоставено от официалния превозвач на музиканта за България "Камор Ауто". Кенеди обясни избора на този модел с факта, че обожава комфорта и бързината, които предоставя.

Билети за концерта на Найджъл Кенеди и Пловдивската филхармония все още могат да бъдат закупени на касата пред Общината, както и от Eventim.bg и неговите партньори на цени между 50 и 100 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички