Осмият национален Монтана графити фест ще се състои в София


Осмият национален Монтана графити фест ще се състои в София

4856

Националният "Монтана графити фест" ще се проведе за осми път в София.

Събитието до паметника на НДК започва в 12 часа на 26 септември, като за арена на финалния кръг отново ще бъдат използвани огражденията на мястото там.

От тази година организатор и основен спонсор е веригата магазини „На тъмно”, сдружението за младежка култура и съвременни изкуства ”Радар" и световният лидер в производството на материали за графити - „Монтана Кълърс”. Както винаги, изявата се радва и на подкрепата на Община София.
 
Всички финалисти в конкурса за графити ще разполагат с еднакъв набор материали. Не се допуска използването на смесени техники (четки, аерограф и други).

Голямата награда е пътуване до Барселона с посещение на единствената в Европа фабрика за графити материали, както и сесия с майстори на графитите от Испания. Наградният фонд е осигурен от „На тъмно”, Vans, Canyon и Montana Colors.

След успехa на Spirit Of Burgas 2010, сцената "На тъмно" се пренася в столицата. Оги 23, Кю-чек (Q-Check), Фийлд (Fyeld) и Атила (Atila) ще подгреят публиката в късните часове заедно със Shano Crew, които ще представят хип-хоп сцената от крайните квартали на столицата. Освен тях на сцената ще се качат и Electric Dragon - любопитна смесица от рап, пънк и нинтендо звуци. За общото музикално настроение ще се грижи и DJ Mad Bear, също познат от бургаския фестивал.

Специални гости на събитието са райтърите Mser от Румъния и Turbo (Турция). Двамата ще бъдат включени в журито, а ще демонстрират възможностите си по-късно през деня.

Eко кампания „Сливи за смет

Фестивалът обещава да се превърне в истински празник. Освен състезанието, ще се проведе и акция „Сливи за смет”. Кампанията е организирана отново от веригата „На тъмно” заедно с "Екобулпак". Всеки, който изхвърли боклук на правилното място, ще получи награда. Целта е да се напомни на младите как и къде да изхвърлят разделно своите отпадъци, а и това, че могат да подпомогнат почистването на района.

Детска работилница "Графити"

Двама от най-опитните български майстори на графити - Arsek и Eraze, ще обучават най-малките фенове на уличното изкуство. Малчуганите ще бъдат запознати с различните техники на рисуване, историята на графитите, специфичните особености на стиловете и т.н. На специална стена всички желаещи деца ще могат да нарисуват своята идея с продуктите на Montana, Испания, и On The Run, Германия.

На "Монтана графити фест" пред посетителите ще бъдат представени артистите от пътуващата формация цирк Cumbo. Жонгльори, акробати, клоуни, ходене по въже и много други атракции ще забавляват малки и големи.

Огнено шоу и танци от Naria Inri Magaria, както и Power Jump ще внесат допълнителен колорит на изявата. Power Jump е подходящ за момчета и момичета, за възрастни и деца, които искат да се забавляват или просто обичат екстремните и активни приключения. Под ръководството на опитни треньори всеки желаещ ще може да повдигне адреналина си.

Демонстрация по BMX за най добър трик ще допълни програмата в следобедните часове.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички