Кралете на класическата китара Лос Ромерос пристигнаха в България


Кралете на класическата китара Лос Ромерос пристигнаха в България

4786

Китарният квартет Лос Ромерос (Los Romeros) вече пристигна за първия си концерт в България.

Както MySound.bg своевременно огласи, "кралското семейство на китарата" ще се срещне с българската публика в зала 1 на НДК от 19.30 ч. утре, 6 октомври.

С този концерт се открива цикъла ”Концертмайсторите” на Класик FM М-Тел оркестър, организиран от „Кантус Фирмус”.

Основател на групата е Селедонио Ромеро, за когото Селин Ромеро споделя, че е бил изключителен човек и е предал на синовете си любовта към китарата, музиката и семейството. Сегашните членове на формацията са синове и внуци на Селедонио. Музикантите твърдят, че разликата в поколенията е нещо, което повече помага, отколкото пречи. "Като по-млади ние свирехме с доста по-опитни музиканти. Сега, когато сме стари, свирим с доста по-млади. Това е красотата на музиката - тя преодолява възрастта, езиците, всичко", сподели Пепе Ромеро.

Програмата на концерта е разделена в две части – в първата именитите гости ще свирят без оркестър. Повечето пиеси в нея са транскрипции на известни мелодии на испански композитори. Сред тях са Томас Бретон и Херонимо Хименес - автори на сарсуела – вид испанска национална опера.

Във втората част Лос Ромерос ще се представят заедно с Класик FM М-Тел оркестър и диригента Григор Паликаров. Те ще изпълнят "Concierto Andaluz" от Хоакин Родриго. Концертът е написан специално за квартета по поръчка на Селедонио Ромеро през 1967.

Ден преди изявата Пепе, Селин, Селино и Лито Ромеро пожелаха да направят обиколка из София и да опитат българско кисело мляко и традиционни местни специалитети.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички