8-битова атака в Пловдив тази вечер


8-битова атака в Пловдив тази вечер

4897

Едни от най-известните изпълнители на 8-битова музика в света - gwEm (на снимката) и Die Мoderne Welt, ще се изяват в пловдивския арт-клуб "Найлона" от 21 часа довечера.

Вход - 5 лв.

Събитието е организирано от Dingo Music и управата на клуб "Лебовски".

Преди това ще има лекция на тема "8- битовата технология".

Независимо, че е един от пионерите на съвременното 8-битово течение, музиката на gwEm не е спряла да се развива във времето. Англичанинът има дял в успеха на демо сцената на Atari ST с разтърсващия музикален диск на Atari "The Phatt Demo", а също и с участието си в екипа на небезизвестните YM Rockerz. Човек никога не знае дали да очаква насечен романтичен 8- битов стил, завладяваща рок китара, върховни рейв бийтове или смесица от всичко това. Музиката на gwEm е намерила покрив под берлинските Shitkatapult и Muller Records, както и в лондонския лейбъл Preromanbritain.  

Die Мoderne Welt ще представят едночасова авторска 8- битова атака със специфичния за Германия вкус към първичната електроника. Модерен свят (в превод от немски) забиват диско като използват комбинация от Commodore 64, 8-битови подложки от ретро рок концерти и ню уейв. Звучене, което ще ви накара да танцувате непрестанно, убедени са организаторите.

Видеолекцията The Pong Principle II: From 8bit gaming to 8bit art е на английски и ще се проведе от Tobias Hickethier (Jigsaw Screening, Германия). 45- минутната видеопрезентация разглежда 8- битовите компютърни игри, 8-битовите машини и техните възможности. 8- битовата технология се използва при първите персонални компютри и видео игри от края на 70-е и през 80-е години. Лекцията ще обхване и темата за естетическия изглед на първите хитови геймърски софтуери, както и какво влияние оказват те на съвременните артисти.

Вечерта ще завърши подобаващо с 8 Bit All Stars Live DJ сет – целият екип от Англия и Германия ще представи микс на любими 8-битови композиции.

www.myspace.com/gw3m

www.myspace.com/diemodernewelt

www.clublebowski.com

"Найлона" е на ул. "Бенковски" №8

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички