Simply Red - "Time"


6988

Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.

Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното кралство е на линия с новия си студиен албум "Time".

С 12 ярки, прочувствени и животворни парчета, в които се смесват соул, фънк, ар-ен-би и блус, "Time" демонстрира безпогрешен усет и страст към песни, които раздвижват емоциите и въображението. Записал диска в Лондон с дългогодишния продуцент Andy Wright и сплотения екип от музиканти, с които той е сформирал несравнима група, оригиналът Mick Hucknall се завръща – и то не само с лейбъла Warner Music, с който започна музикалното приключение на Simply Red. Той пише от и за себе си.

"По време на локдауна започнах да си задавам въпроса кой всъщност съм аз –  спомня си изпълнителят – Какво ме мотивира и вдъхновява? И осъзнах: ти си автор на песни. Така че защо не напишеш няколко песни за това кой си? Това наистина е същността на този албум". "Time" е пълен със златни моменти, създадени от златен талант. Елате за завладяващата изповед и останете за искрения разказ за това къде се намира Mick Hucknallщастливо женен баща, като вечно вдъхновен певец и автор на песни.

Пилотен сингъл е "Better With’ You". "В самата песен си припомням първоначалната фаза от връзката с жена ми, когато се срещнахме за първи път в Милано. По това време бях необвързан и просто купонясвах по света. И си помислих: добре, всъщност наистина не знаех какво правя. Просто се бях пуснал по течението, прекарвах си добре. Всичко започна от там", споделя рижавият фронтмен. Следващият сингъл е "Just Like You".

"Time" беше приет с единодушно и категорично одобрение от страна на медиите. Clash Magazine го нарече "още един звезден пример за перфектно изработен поп-соул албум". Retro Pop го обяви за "ключово издание", а Record Collector отбеляза, че "Time" навярно е най-личната творба на певеца (Mick Hucknall) до момента".

Simply Red отпразнува дългосвирещия запис с ексклузивно шоу в "O2 Shepherd's Bush Empire" в Лондон – най-интимното им представяне в Лондон, откакто свириха на същата сцена през 2005 година и единственото им изпълнение в Обединеното кралство тази година.  

С кариера, обхващаща 12 студийни албума със Simply Red (пет от тях № 1), два солови проекта, последователни награди на ASCAP за най-изпълнявана песен (1987 и 1988) за "Holding Back The Years", две авторитетни отличия Brit (1992 и 1993) ) за най-добра британска група, Brit за най-добър британски изпълнител (1993), награда MOBO за изключителни постижения (1997), два приза Ivor Novello (1992 г.– Песен на годината; 2002 г. – Изключителна колекция от песни) и около 60 милиона продадени албума, Mick е готов да продължи пътешествието със следваща глава.

"Музиката е един от онези прекрасни начини за комуникация. Всеки човек може да има своя собствена интерпретация на една песен, която да означава нещо за него. Да можеш да създадеш нещо, което след това да бъде споделено с милиони хора в цял свят – каква радост. Как може нещо да бъде по-възнаграждаващо и удовлетворяващо от това?", казва Mick Hucknall.

Групата е създадена от британците Мик Хъкнал (вокал), Тони Бауърс (бас), Крис Джойс (барабани) и Тим Келет (брас и кийборди) през 1984 година. Впоследствие към тях се присъединяват Съливан Ричардсън (китара) и Фриц Макинтайър (кийборди).

"Time" излезе у нас благодарение на "Орфей Мюзик" – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Дискът е наличен за закупуване ТУК.  

Траклист


1.Better With You
2.Just Like You
3.Let Your Hair Down
4.Shades 22
5.It Wouldn’t Be Me
6.Never Be Gone
7.Too Long At The Fair
8.Slapbang
9.Hey Mister
10.Just Like You (Pt. 2)
11.Butterflies
12.Earth In A Lonely Space

Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички