Дейвид Санборн ще свири два часа в София


Дейвид Санборн ще свири два часа в София

4629

Концертът на Дейвид Санборн (David Sanborn) у нас се продължи два часа, съобщиха организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис".

Именитият саксофонист свири в зала 1 на НДК на 29 октомври в рамките на "Sofia Music Jam" 2008.

Джазменът ще представи последния си албум - "Here And Gone" (2008), с помощта на перфектни музиканти. Това са китаристът Ники Морок, басистът Ричард Патерсънбарабанистът Джин Лейк и кийбордистът Рики Питърсън. Те са приготвили както нови композиции, така и хитове от дългогодишната кариера на Санборн.

Американецът пристига в София в деня на концерта.

Настоящото турне на Дейвид, в рамките на което е и концертът му в България, е в подкрепа на най-новия му - 23-и пореден, албум в дискографията.

"Here And Gone" е изключително стилен и музикантски трибют към творчеството на легендарни изпълнители като Ханк Кроуфърд, ДейвидФетхедНюмън, Рей Чарлс и още много други.  В записите на албума участва истинско съзвездие от музиканти – Ерик Клептън (китара), Стив Гад (барабани), Крисчън МакБрайд (бас), Дерек Тръкс (китара) и вокалистите Джос Стоун и Сам Муур. Продуцент на „Here And Gone” е не по-малко известна фигура в световния шоубизнес - Фил Рамоун.

Една от последните новини около Дейвид Санборн е участието му в ексклузивен аукцион, организиран от фондацията „Да спасим музиката” на "VH-1".  Kампанията стартира на 14 октомври и ще продължи до 24 октомври в сайта www.eBay.com.

В търга участват популярни звезди, които даряват свои вещи и инструменти, а събраните пари се инвестират в училищни програми в подкрепа на млади музикални таланти. Всеки, посетил сайта, може да закупи един от двата специални промо пакета на Дейвид Санборн.

Първият включва два билета за някой от концертите от настоящото турне, лична среща с артиста и подписан диск.

Вторият сет включва едночасов частен урок по саксофон, подписан инструмент саксофон и диск с автограф.

За 11 години от основаването си до днес, фондацията на "VH-1"  „Да спасим музиката” благотворително е дарила 43 милиона долара на 1600 училища в над 100 града в цяла Америка, осмисляйки живота на 1,2 милиона музикално надарени ученици. Наред с Дейвид Санборн, в кампанията участват световни звезди като Били Джоъл, Стиви Уондър, Брус Спрингстийн, Дейвид Бауи и много други.

Билети за за концерта на все още могат да бъдат закупени на цени от 30 до 60 лева от касите на "Тикетпро" в цялата страна, Билетен център, НДК, и онлайн на www.ticketpro.bg.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички