South West Festival събра хиляди меломани в Благоевград
"Копаница-тропаница" на Оркестъра за народна музика на БНР на открита сцена
Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща, финалът е в столичния клуб Мixtape 5
Ищар и Горан Брегович хедлайн на фестивала South West в Благоевград. Първото издание на събитието е в парк "Македония" този уикенд
Часове до шоуто Led Zeppelin Symphonic в Пловдив
Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer
Gwendydd приключва Censored European Tour 2022 с концерт в София, открива втория ден на Wolf Fest – "Вълчата пътека" 2022
Вики Алмазиду се завръща в България за своя майсторски клас в Нов български университет
Пълната програма на Sofia Live Festival 2022
SoulBmoll анонсират трети албум с нов сингъл на живо в бар "Петък"
Годишни музикални награди 2022 на БГ Радио: отличниците
"Приказката P.I.F. невиДИМО" акустично в Joy Station

Jazz FM търси най-ярките джаз творци в кампанията "Джаз в цялата страна"


Jazz FM търси най-ярките джаз творци в кампанията "Джаз в цялата страна"

1014

Jazz FM радио стартира нова инициатива в търсене на най-ярките джаз музиканти на България.

Целта на кампанията под името "Джаз в цялата страна" е да подкрепи и представи за широката аудитория най-талантливите и непознати досега джаз музиканти от цяла България.  

Амбицията на инициативата е да се провежда ежегодно, като всяка година Jazz FM ще избира по един град – домакин, в който музиканти от няколко области в страната ще имат възможност да се представят. Първият регион от конкурса е Варна, където тази година ще могат да се изявят таланти от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище. През следващите години радиото ще има за цел да обиколи и останалите региони от България, като постепенно разкрива за по-широката аудитория възможно най-богата палитра от джаз музиканти.

Всеки, който иска да се включи в инициативата на Jazz FM радио, трябва да изпрати снимки, кратко описание на изпълнителя/групата и аудио- или видеозапис на авторско изпълнение на мейл studio@jazzfm.bg до 17.00 ч. на 19 май. Целия регламент на кампанията може да видите тук.

"Творци в цяла България всеотдайно работят за джаз музиката и я правят част от ежедневието на все повече привърженици на жанра. Кои са те, какво ги вдъхновява, как работят, какво постигат ще открием в новата инициатива "Джаз в цялата страна". Със своята ежедневна работа и с редица специални проекти Jazz FM се оформи като център на джазовия живот в България. Продължаваме със своите действия да създаваме цялостен образ на джаза в страната, да сближаваме артисти и публика, да активизираме джаз сцената. Всяка от нашите нови инициативи ни вдъхновява и ни дава заряд да продължим", коментира Светослав Николов – програмен директор на радиото и водещ. 

Финалистите, селектирани в тазгодишното издание, ще имат възможност да участват в концерти на живо, които ще се състоят във Варна на 9 и 10 юни. В рамките на концертната програма от 18.00 до 21.00 ч. ще се проведат индивидуални концерти на участниците, както и интервюта с джаз изпълнителите на място пред публика и на живо по Jazz FM.  

Водещи на събитието ще са Светослав Николов и Таня Иванова – водеща на предаването "Следобедни импровизации". Те са подготвили динамична програма, която ще представи в дълбочина музикантите както в радиоефира, така и чрез директен стрийминг онлайн във Фейсбук страницата на радиото
 

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички