Очи на магьосник: Охос Де Брухо с концерт у нас на 11 ноември


Очи на магьосник: Охос Де Брухо с концерт у нас на 11 ноември

7130

Испанската група Охос Де Брухо (Ojos De Bruho) пристига за концерт в България по покана на "БГ Саунд Стейдж" и с любезната подкрепа на посолството на Кралство Испания.

Многолюдната формация ще се изяви в зала 1 на НДК на 11 ноември.

Името на групата означава „Очи на магьосник”. Всеки от единадесетчленната формация – танцьор или музикант, има обаятелно артистично присъствие. Нейна запазена марка обаче е прекрасната вокалистка Марина АбадЛа Канийа”. Гласът й има силата и дрезгавостта на класическото фламенко, но не носи неговата тъга. Колоритната визия на фронтдамата е част от оригиналността на спектакъла.

Охос Де Брухо са от Барселона и правят фламенко от 1999, когато излиза дебютният им албум "Vengue". Три години по-късно е издаден суперуспешният "Barí". Дали защото на цигански заглавието означава “съкровище”, или заради уникалната смес от фламенко и съвременни звуци като хип-хоп и електроника, вторият диск се оказва важна крачка за групата.

След неговото излизане екзотичните музиканти са гости на престижни световни музикални фестивали като "Роскилде", "Гластънбъри", джаз феста в Монреал. Затова и не е изненадващ огромният интерес, който предшестваше излизането на третия диск на групата - "Techarí" (2006), което означава “свободен” на испанския цигански диалект кало. Какво по-подходящо заглавие за саунд, който без усилие смесва традиционно фламенко пеене с хип-хоп, бийтбокс, индийски перкусии, бхангра вокали, реге и дръм-ен-бейс.

След „Techari“ (2006), получил „Грами“ ("Grammy"), звездите пуснаха своя нов проект - "Aocaná", който излезе на бял свят само преди два месеца. В превод от езика кало (мексиканo-испански) aocaná означава "сега", но групата разширява смисъла му - "сега, със сърцето".

В продукцията е 24-каратов нов звук с много по-кубински ритъм, агресивно танго, танцувален фюжън, лек джаз и чил-аут. Всички песни са написани от Марина Абад и са гръмки послания с чиста емоция към будния съвременен човек. Последните изпълнения на Охос Де Брухо пресичат всякакви културни граници, следвайки печелившата формула на „Techari“.

Самите изпълнители  определят стила си като "джип-джоп фламенкило", използвайки рапирането и скреча на хип-хопа, но също така и смесица от румба, джаз, рап, реге и фънк.

Охос Де Брухо направиха с фламенкото това, което проектът Готан Проджект направи за тангото: това е фюжън с феноменални резултати!, смята критиката.

Формацията е сред най-известните посланици на съвременната испанска култура. Благодарение на нетрадиционната си реклама и особен поглед, изпълнителите внушават своите послания срещу институционално установените норми и макар да не се съобразяват с правилата на комерсиалната музикална индустрия, получават признанието на критиката с наградите „Грами“, Наградата на Музикалната академия на" BBC" и още много престижни призове.

На сцената енергията на Охос Де Брухо предизвиква истинска революция. Концертите им са грандиозни, магични и завладяващи, затова и се превръщат в легендарен спомен, поясняват организаторите.

Билети за събитието на цени от 30 до 70 лева се продават на касите на НДК, в системите на www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, мрежите на "Германос", "M-Tel", магазини „Пикадили“, и "Office 1 Superstore".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички