Пускат промоционални билети за Найджъл Кенеди квинтет


Пускат промоционални билети за Найджъл Кенеди квинтет

4620

От днес в продажба тръгва ограничен брой специални „семейни“ билети за гала спектакъла, който световноизвестният британски цигулар Найджъл Кенеди (Nigel Kennedy) ще изнесе със своя квинтет на 15 юни в зала 1 на НДК в рамките на XIV Салон на изкуствата.

Комбинираният пропуск е на цена 80 лв. и включва две места в специален сектор от ценова категория 60 лв., който НДК осигури допълнително по молба на организаторите от "АРТ БГ".

Пускането  на семейните билети е провокирано от огромния интерес към концерта на Найджъл Кенеди квинтет  – около месец преди появата на музикантите у нас почти половината от билетите са разпродадени.

От промоцията могат да се възползват както семейни двойки, така и всеки двама души, които желаят заедно да се впуснат в незабравимото музикално пътешествие, на което ще ги поведе магнетичната електрическа цигулка на британския виртуоз.

Още от сега около спектакъла тече трескава подготовка – организаторите полагат огромно старание да изпълнят всеки един детайл от многобройните изисквания на пословичния с ексцентричността си цигулар. Някои от тях включват музикална уредба и роял, с които задължително трябва да бъде обзаведен президентският апартамент в луксозния хотел, където Кенеди ще отседне. Обемният музикален инструмент трябва да бъде настроен броени часове преди пристигането му. В покоите на изпълнителя в никакъв случай не трябва да има цветя и пухени завивки, тъй като е алергичен към тях.

Найджъл Кенеди квинтет, който ще видим на 15 юни от 20 часа у нас, е в състав Найджъл Кенеди (цигулка), Кшищоф Дзиезич (барабани), Адам Ковалевски (бас), Пьотър Вилезол (хамонд орган) и Томаш Гжегорск (саксофон). Заедно със своите полски колеги, Кенеди ще представи последното си произведение -  „A Very Nice Album“, издадено у нас през 2008.

A Very Nice Album“ отбелязва най-смелото пътуване на Кенеди из дебрите на джаз музиката. В настоящия двоен диск цигуларят разгръща възможностите си на отличен композитор и импровизатор. За сравнение – в  предишните си опити Кенеди изпълнява произведения на популярни джаз величия.

Билети за концерта на Найджъл Кенеди квинтет могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и НДК на цени между 40 и 100 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички