Сузана Бака тръгва из Европа от България


Сузана Бака тръгва из Европа от България

4771

С вълшебните афро-перуански приказки на Сузана Бака (Susana Baca) ще бъде открито петото издание на фестивала "Джаз +".

Това ще се случи в празничния неделен ден - 24 май, от 19.30 на сцената на столичната зала "България". Изявата слага началото на настоящето европейско турне на изпълнителката.
 
Тя идва за втори път у нас след изключително успешната й изява през 2007 в София. Певицата пази топъл спомен за всеки миг, прекаран в България и е много радостна да представи новия си проект пред родната публика. Когато пее, тя се стреми да осъществи контакт с хората и да промени макар и за кратко живота им.

"Искам да пея и да предавам определени неща чрез поезията, да общувам духовно с хората и те да търсят моя глас заради онова, което ги кара да трепнат и да погледнат навътре. Мисля, че целта на изкуството е да промени живота ни. Аз се стремя към това. Е, до този момент не съм го постигнала, но вървя по този път. И това за мен е най-голямата награда и вдъхновение, не наградата "Грами", която ми връчиха или други отличия,а да виждам, че хората се променят духовно, когато пея”, признава Бака.

Обаятелната певица идва с нова много лирична и интимна програма. За целта тя решава да направи промени и в групата, с която ще изпълни песните от новия си албум "Seis Poemas". Сега Сузана Бака ще дойде с китариста Серхио Валдеос, автор на повечето от аранжиментите на новите песни, пианиста Хосе Мартин Корео и атрактивния и много динамичен Уго БравоЧикитин”, който свири на множество екзотични перкусионни инструменти.
 
Както "MySound.bg" съобщи своевременно, останалите концерти от музикалната фиеста са групирани във втората седмица от юни 12- 14 и отново ще се случат на сцената на зала "България" от 19.30 ч.

Верни на наименованието "Джаз +" - територията, в която джазът се среща с други музикални стилове, организаторите предлагат  разнообразна програма, в която е включено посвещението на Джими Хендрикс на френско-виетнамския китарист Нгуен Ли със специалното участие на певицата Кати Реноар, новият проект "Мassical"на табла виртуоза Трилок Гурту – мост между индийската и европейска музика, както и разходка из армено-византийския свят на Гюрджиев и Цабропулос с програмата от диска "Melos"на триото Лехнер/Цабропулос/Ганди.

Билети за фестивала се продават в ticketplus.bg, в "Дюкян Меломан", "Ориндж", "Пикадили", касата на зала "България".

Цените за отделните концерти са 30, 40 и 50 лв. Предлага се и фестивален билет от 80 до 120 лв.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички