Зи Зи Топ ще свирят в България!


Зи Зи Топ ще свирят в България!

10499

Зи Зи Топ (ZZ Top) ще свирят за първи път в България.

Шоуто на прочутите музиканти е от 20 ч. на столичния стадион "Академик" на 21 октомври.

Буги брадите, които празнуват 40-годишна кариера, пристигат в рамките на турнето си "Double Town Live" по покана на "Болкан Ентъртейнмънт Къмпъни".

Били Гибънс (вокали, китара), Дъсти Хил (вокали, бас, кийборд) и Франк Биърд (барабани, перкусии) имат нови парчета, които е съвсем възможно да прозвучат и у нас. След 17 студийни албума от 1971 и няколко антологии досега, през юли 2008 от мениджмънта на състава съобщиха, че Зи Зи Топ имат договор с продуцента Рик Рубин и започват записите по нов диск.

Последният им студиен проект е "Mescalero" (2003).

Билетите за концерта са на цени от 50 и 60 лв, а за фен зоната - 80 лв. Първите 200 пропуска са на промоция, стана ясно на пресконференция днес.

Прожадбата им стартира в мрежата на "Eventim",включително веригите магазини "Пикадили", "Германос", "Техномаркет - Европа", от утре, 13 август.

Бандата е сформирана в Хюстън, Тексас, края на 1969. Тя става суперпопулярна още в зората на своята кариера. През 70-е и 80-е музикантите създават много хитове, които не слизат от ефир и до днес. Съставът е непроменен през годините.

В саунда на триото са блус, хеви рок, буги и рок-ен-рол, текстовете са основани на секси хумор, който контрастира с външния вид на рокаджиите. (Единственият без брада е Франки Биърд).

Компанията "Gilette" дори предлага по 1 милион долара на човек музикантите да си обръснат брадите за ТВ реклама, но Гибънс и Хил отказват с думите: "Прекалено грозни сме без тях".

Лично китаристът на Ролинг Стоунс - Кийт Ричардс, ги въвежда в Залата на славата през 2004.

През април 2009 Аеросмит съобщиха, че Зи Зи Топ ще ги придружават на турнето "ZZ Top: Summer With Aerosmith" по повод новия им албум. Обиколката обаче е единствено американска. В България пристигат само Били Гибънс и Ко., подчертават организаторите.

Зи Зи Топ бяха гости в предаването "Storytellers" по "VH1" неотдавна - в чест на славния им юбилей.
 

"Проклетите стари три акорда. Ние повече и не знаем", обяснява Били Гибънс.

Каква ли е тайната на неотслабващата им вече 4 десетилетия мощ на сцената?

"Ами сигурно в това, че няма никаква тайна изобщо", допълва фронтменът.

А как ще звучи новият албум на Зи Зи Топ?

"Ние и цифрите от календара да изсвирим - пак ще звучат като Зи Зи Топ", казва китаристът, певец и основен композитор на триото, което в Щатите продължават по традиция и с добродушен майтап да наричат "that little ole' band from Texas".

Въпреки всичко, няма ли изгледи да спират?

"Ние сме правили това по-дълго от каквото и да било друго”, впуска се в спомените мистър Гибънс.

“Ако някой е искал да прави соло албуми - за съратници пак е щял да избере другите двама. Така че, какъв е смисълът? Въпреки всичко, все още ни е кеф! И, между другото, това е тайната за нас", завършва той.

Зи Зи Топ трябваше да свирят в България в края на 90-е, но шоуто им се провали заради заболяване на Дъсти Хил от хепатит.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички