"Final Call" на Kitaro в "Картини от една изложба" тази събота


"Final Call" на Kitaro в "Картини от една изложба" тази събота

848

След поредица от срещи с професор Shibata от обсерваторията Kazan към университета в Киото, с фотографа Toshio Ushiyama и със изследователи от Научния музей в Нагоя, които документално показват какво е състоянието на планетата Земя, японският музикант Kitaro пристъпва към подготовката на албума "Final Call", или "Последно повикване".

Kitaro е сред най-изявените изпълнители на електронна музика в стила ню-ейдж, аналог на гръцкия музикант Vangelis, и е добре познат на слушателите на "Картини от една изложба", защото беше представен в 14 предавания. Той е  носител на престижните отличия "Грами" и Golden Globe, има издадени 24 студийни албума, 8 от неговите заглавия са концертни, 14 издания са музикален съпровод към филми, сред които "Heaven & Earth", или "Земя и небе", на Oliver Stone, а има и 42 компилации, всичко това продадено в тираж над 20 милиона екземпляра по цял свят.

Знаем го също така от съвместната му работа с различни музиканти, включително с китариста Marty Friedman от Megadeth, композитора Philip Glass, тибетеца Nawang Khechog  и певеца Jon Anderson.

Албумът "Последно повикване" е израз на почитта на Kitaro към природата и е музикален призив за действия, с които да ни насърчи да се грижим по-добре към нашата планета.

Kitaro заявява: "Винаги съм чувствал, че всички заедно трябва да уважаваме величието на Вселената. За съжаление с течение на времето и с развитието на нашата цивилизация много живи същества, които сега знаем, ще изчезнат, ако не променим начина, по който се отнасяме един към друг, но и към планетата Земя.

Подобно на Ноевия ковчег този албум е историята на едно епично пътешествие. Пътешествие с надеждата, че всички живи същества могат някой ден да живеят щастливо в хармония помежду си. Историята започва от мястото, където се качваме за тръгване. На добър път!".

Сергей Шишов ще представи албума "Final Call" в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" в събота, 22 юли, след новините от 22.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички