Класацията "Ново 10+2" на 10+1 години


Класацията "Ново 10+2" на 10+1 години

1830

Класацията за независими български изпълнители "Ново 10+2" по БНТ 2 достигна до своя 11-ти рожден ден.

Както MySound.bg нееднократно писа, предаването е на екран почти от самото създаване на БНТ 2 . Започва през октомври 2012 година и не е спирало да пуска нови епизоди вече 133 поредни месеца без прекъсване (164 епизода до този момент). Това е най-дълго задържалата се класация за нова българска музика в национален ефир в историята, след легендарната "Мелодия на годината". Чартът досега е представил към 300 интервюта с български певци и музиканти и е показал премиерно над 1 400 видеоклипа.

"Ново 10+2" представя нов епизод всяка втора и четвърта неделя в месеца по БНТ 2 от 18.30 часа и от 22.00 часа по БНТ 4.

Празничният годишен концерт под името "Ново 10+2" на 10+1 години" ще се проведе в столичния клуб Swingin’ Hall от 19.00  часа на 8 ноември (сряда). Концертът ще бъде записан и излъчен по БНТ 2 на 19 ноември.  Сред потвърдилите участие изпълнители са Иван Юруков и група Терпентина, група Субдибула, трио LaText, група Канела, Станислава Алексиева, група Спални места, Кристина Топалова Кея, Teddy Velvet, Wet Pebbles, Натали Ангелова, група Пеперуда, Меги Данова и група оХо. Входът е свободен.

Идеята на класацията за независими български изпълнители "Ново 10+2" е да покаже на зрителите солидна доза нови и стойностни видеоклипове, които не се лансират масово в телевизионния ефир на България. Това са така наречените "репресирани" музикални творци, които основно се самопродуцират и нямат зад гърба си голяма издателска компания. В тази група влизат както доказани, но позабравени имена, така и дебютанти от всички възможни краища на страната.

"Ново 10+2" е класация за нови клипове, подреждани чрез гласуване на сайта на БНТ. Във всяко предаване се показват 10-те клипа според местата им от събраните проценти гласове на зрителите, както и две съвсем нови предложения. Отделно още няколко премиерни видеа се заявяват под формата на "Хит прогноза". Максималният престой на една песен в класацията е 12 седмици (3 месеца). Във всяко издание на има и специален гост, които представя новото предложение в класацията с кратко интервю.

През ноември 2020 година, класацията отбеляза рекорд с над 258 000 гласувания в рамките на 8 дни от сайта на Българската национална телевизия.

Автор и водещ: Васко Громков
Продуцент: Стела Стойкова
Редактор: Роми Драгнева
Режисьор: Константин Младенов
Оператор: Боби Илиев

Линк към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/235047689565916?active_tab=about

От приятелите в MySound.bg: Да иляди! Big up!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички