Кой спечели книгата "Публична истина: 101% достоверност. Разказ отвътре за Pantera" на Марк Еглинтън


Кой спечели книгата "Публична истина: 101% достоверност. Разказ отвътре за Pantera" на Марк Еглинтън

732

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път беше от нашите приятели в издателство Addix, в чийто каталог се появи книгата "Публична истина: 101% достоверност. Разказ отвътре за Pantera" на Марк Еглинтън. Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с екземпляр от луксозното издание. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кой е първият вокалист на Пантера?

Вярното е: Тери Глейз.

Честито на: Атанас Шекеров и Цветина Русланова.

"Публична истина: 101% достоверност. Разказ отвътре за Pantera" на Марк Еглинтън съдържа откровените мемоари на басиста на знаменитата банда Рекс Браун. Шокиращо четиво за една от най-влиятелните и популярни и до днес групи в историята на хеви метъла – Pantera. Това е неразказаната досега история, написана от най-подходящия човек, който да сподели истината за невероятните и често трудни години на слава, невъздържаност и трагедия.

"Книгата нямаше да е възможна без вашите многобройни писъци и обожание. Наистина! Обичам всички ви!", признава Рекс. Преводът е дело на Божидарка Чобалигова.

Браун е автор на книгата "Official Truth 101 Proof", издадена през април 2013 година, която документира сформирането, кариерата и разпускането на Pantera. Рекс Робърт Браун е американски музикант, известен като дългогодишен басист на Pantera, след като се присъединява към останалите през 1982 година. След събирането на групата през 2022 г., е най-дългогодишният член на командата. Той също е бивш член на хеви метъл супергрупата Down (2001–2011) и някогашен басист на Kill Devil Hil. Той издава своя дебютен солов албум "Smoke Оn This… " през 2017 г., като за първи път в кариерата си се изявява не само като басист, но и като водещ вокалист и китарист.

Първата Пантера с басист Рекс и вокалист Тери Глейз, известен и като Терънс Лий, се сформира през 1984 година. Следват три не много успешни тави, с които Пантера си остават известни само в Тексас. Бандата придоби популярност с присъединяването на вокалиста Фил Анселмо. По време на съществуването си тя спечели четири номинации за "Грами" и записа девет албума, преливащи от южняшко самочувствие и попаднали в класацията на Billboard Топ 200, включително "Far Beyond Driven" (1994), който дебютира на първо място в чарта.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Из "Публична истина: 101% достоверност. Разказ отвътре за Pantera"

"През 1989 година твърдата музика се променяше. На хоризонта изникваше напълно различен стил и скоро му лепнаха етикета алтернативен рок.Такъв беше първият албум на Jane's Addiction, концертното изпълнение на Faith No More, Voivod и Soundgarden - всички тези групи издадоха смазващи албуми. Така че под тяхното влияние, наред с парчетата на Metallica, създадохме наш собствен стил".

"Спомням си 1987 година. Pantera и King's X свиреха заедно в един музикален магазин в Далас. И двете групи бяхме доста самовглъбени. Дайм (Даймбег Даръл) стоеше в ъгъла и почти през цялото време правеше виртуозни импровизации на китара с помощта на много мощен усилвател, а шепа куфеещи хеви метъл маниаци направо подивяваха. Беше адски удивително! Две години по-късно Panterа свири в Backstage Club в Хюстън (наистина страхотен клуб), към който се стремяха всички, а аз и приятелчетата ми от Galactic Cowboys ходехме да ги слушаме. Иска ми се всички да ги бяха видели онази нощ как изпълняваха песните от "Power Metal". Беше най-тежкият и жесток метъл, който съм чувал през целия си живот. Фил (Анселмо), Вини (Пол) и Дайм бяха внушителни, но моето внимание беше изцяло насочено към Рекс. Според мен освен че е най-страхотно изглеждащият бас китарист на всички времена, той може да изсвири всяка песен с разтърсваща виртуозност, чувство и ритмичност, като същевременно запазва хладнокръвие. В онази вечер те направиха и някои удивителни кавъри на Metallica. Pantera изпълняваха всяка песен с мощ, каквато не бях виждал преди. Закачахме се зад сцената, пиехме и се забавлявахме. Това се превърна в наш обичай. Вечерите, когато те идваха да свирят, всички бяха там, готови да изживеят тази емоция, към която толкова се пристрастихме и заобичахме. За наша изненада в изпълнението им имаше и нови песни от албума "Cowboys From Hell". Всички, които бяхме там, имахме удивителното усещане, че току-що сме преживели бъдещето на метъла. Останалото е история", пише Дъг Пиник (King's X) в предговора.

... "Ако достатъчно често надигате глава над оградата, накрая някой скапаняк ще ви замери с камък. Обаче истинският проблем възниква не когато ви замерят с камъни, а когато престанат, защото тогава явно сте престанали да бъдете интересни. Нямам никаква представа на кого принадлежат горните думи, може дори те да са комбинация от казаното от няколко души, но смисъла им отнасям към славата и богатството, които са наистина объркани понятия. Ако си известен и богат, това неизбежно ще промени начина, по който изглеждаш или се представяш пред хората. Но аз установих, че е вярно и обратното - ставайки известен и богат, самият ти започваш да се отнасяш различно с тези, които не са, при това, без да има значение характера им или отношението им към теб. Установих го по себе си, а поводът бяха многото пари, които имах. Ебати, седях си там и разправях глупости като "Човече, имам повече пари от Господ". Сигурно е звучало много арогантно и се срамувам, че съм говорил такива неща. Славата определено ми харесваше, или по-точно публичното внимание, което вървеше с нея, но повече обичах богатството. Отдавах това на факта, че съм израснал в бедно семейство, за което всичко беше борба. Няма да съм първият, който ще го каже, но и аз смятам, че всичко се променя, когато се намесят парите".  

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички