Наследството на омразата


Наследството на омразата

1032

Музикантите от финландската фентъзи метъл група Celesty са добре познати на слушателите на предаването "Картини от една изложба", а настоящето представяне ще бъде на трето заглавие от тяхната дискография.
 
Те замислят проект от четири албума за планетата Крайън и нейните обитатели. Тази сага разказва за четирите елемента (вода, земя, въздух, огън) и как чрез обединяването им се появява петият елемент и дава енергията да се създаде почти всичко, което можем да си представим.

Продуцентът и барабанистът Jere Luokkamaki който също така е автор на текстовете на групата, споделя: "Идеите ми идват от книги, които чета, сериали или филми, а също и от мои фантазии. Винаги съм обичал да пиша и, знаете ли, да създавам истории за герои и техните сили. В сагата ние разказваме как се появява планетата Крайън. По средата на Крайън Великите духове (Вивиатани) създават четири камъка и определят четирима богове, като всеки от тях има силата на един от тези камъни – Земя, Въздух, Огън и Вода.

В началото великите духове Вивиатани сами властват над Крайън. Но когато забелязват, че зли хора се появяват сред населението на Крайън, те дават властта на четирима богове, боговете на Елементите Мейгон, Бретон, Шемин и Тарине, като Шемин и Тарине са  жени. В първата част Амардон, вождът на селото Елгер, надделява над злодея Делином и се оженва за богинята Шемин; така двамата стават крал и кралица на Крайън

В албума "Legacy Оf Hate", или "Наследството на омразата", това е втората част от сагата ни, представяме Амардон и Шемин с техния осемгодишен син Едел, който се оказва обсебен от злите сили. След поредица от измами се стига до решаваща битка между армията на Амардон и рептилиите, изпратени от злото. Най-близкият приятел на АмардонХагал – дава съгласието си да им помогне като съедини камъните с петия елемент – вълшебният меч. Амардон научава от Вивиатаните, че трябва да скрие камъните от рептилиите като ги дава на жена си за съхранение. Шемин укрива камъните, но синът ѝ Едел тайно я проследява. Удря майка си, отнема ѝ камъните и се качва на кораба на рептилиите, с който заминава пред погледа на Амардон", завършва Jere Luokkamaki.

Сергей Шишов ще представи албума "Наследството на омразата", записан с хор и солисти, в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" в събота, 11 март, след новините от 21.00 ч.


 

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички