Пътуване към друго измерение. Сергей Шишов представя албума "Hermitage - Daruma's Eyes Pt. 2" на италианците Temperance


Пътуване към друго измерение. Сергей Шишов представя албума "Hermitage - Daruma's Eyes Pt. 2" на италианците Temperance

743

Италианската мелодик пауър метъл група Temperance е основана през 2013 г. от музиканти с повече от 10 години опит на хеви метъл сцената.

В наши дни съставът е регистриран с осем дългосвирещи албума, в които съчетава тежки китари, метъл рифове, електронни фрагменти и елементи от пауър метъла в мелодична и ярко изразена музика, която впечатлява с вокални хармонии и симфонични атмосфери. Интересното при тази формация са тримата соло певци, включително професионалната оперна певица Kristen Starkey, като всеки добавя свой собствен стил и вкус към ансамбъла.

Най-новият албум на италианците от октомври 2023 г. е озаглавен "Hermitage - Daruma's Eyes Pt. 2", или "Ермитаж – очите на Дарума част 2", и преди още да го чуем, ни впечатли с привличането на именития мултиинструменталист Arjen Lucassen за участие в този проект, споделя Сергей Шишов, традиционен водещ на меломанското предаване "Картини от една изложба".

"Ермитаж очите на Дарума част 2" е типичен концептуален албум, ето каква история се разказва в него. Главният герой Виктор попада на японската кукла Дарума и чрез нея се озовава в други измерения като се събужда във вълшебното село Ермитаж. Започва да изследва неговите тайни и така става съпричастен на битката между братята Анинган и Ирин. Оказва се, че само намесата на Виктор може да е ключът към разрешение на техния конфликт.

Китаристът и певец Marco Pastorino, който е продуцент на албума, споделя: "Това е история, базирана на пътуване във времето. Виктор е човек от Ню Йорк, той не е напълно доволен от живота си и това е причината да пътува по света, за да стигне до Токио, Япония. И там, в храма на Асакуса, намира куклата Дарума и само като я докосва, преминава в друго измерение, в друг свят, наречен Ермитаж. Това е фантастичен свят, напълно различен от реалността. В Ермитажа Виктор среща нови приятели и променя съдбата си. Ирин (в изпълнение на Kristen Starkey) е нещо като големия началник, а злодеят в албума е Анинган (изпълнявам го аз). Но не искам да разкривам твърде много, предпочитам хората да чуят албума и сами да открият смисъла на историята. Само ще спомена, че има силна връзка между историята в албума и нашия свят", завършва Marco Pastorino.

Албума "Hermitage - Daruma's Eyes Pt. 2" ще чуем в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР, в събота, 27 януари, след новините от 22.00 ч.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички