Джипси Кингс отново в София!


Джипси Кингс отново в София!

9223

Джипси Кингс (Gipsy Kings) ще имат концерт в София на 5 септември.

Шоуто им е в зала 1 на НДК, София, от 20.00 ч.

За горещия си концерт джипси кралете ще бъдат предвождани от Марио Рейас, член на легендарната фамилия Рейас, музикалната династия, дала на света Джипси Кингс!

Корените на семейството са част от живата и неспокойна циганска общност на Южна Франция, от която произхождат Джипси Кингс, Манитас де Плата, чийто племенник именно е Марио.

Той започва да свири на китара на шест. Талантът му е забелязан и окуражен от Николас Рейас, лидерът на Джипси Кингс, както и именития Манитас де Плата и самия Пако де Лусия!

Марио е част от Джипситата на седем техни турнета до момента, като във всички е бил водещ китарист.

Оригинални, страстни и експлозивни със своя микс от горещи ритми и екзотично шоу, Марио Рейас и компания продължават да носят и развиват духа на фламенко румбата, някога създадена от техните чичовци – Хосе Рейас и Манитас де Плата.

През октомври 2000 година и след това през 2002 Марио Рейас изнася концерти пред повече от 350 000 души на площада "Свети Петър" във Ватикана, поканен там два пъти като специален гост от папа Йоан Павел II.

"Ние представяме циганската музика по един модерен и поп начин. Така продължаваме да я съхраняваме и я обогатяваме с топли латино и средиземноморски ритми, като в същото време помним и пазим корените си. Нашата музика никога няма да загуби атмосферата си – тя е празник и щастие, а нашата единствена цел е да накараме хората да се забавляват и да танцуват", споделя Марио, който е и говорител на формацията.

Той е чест гост музикант в много групи на известната си фамилия и други от цялата музикална общност. Работил и с много големи световни имена като Андреа Бочели, Паоло Конте, Ал ди Меола, Джон Денвър, Глория Гейнър, Били Престън, Бонд и още много.

Всяко шоу на Джипси Кингс e нова стъпка в непрекъснатото им артистично и творческо развитие, а Марио Рейас безспорно е един от най-вълнуващите и допринасящи за жанра музиканти в момента.

Проектът е сред създателите на фламенко румбата. Джипси Кингс до днес остават едни от най-влиятелните и продавани имена в този жанр, който комбинира фламенко с афро-кубински ритми. Групата се състои от братята Рейас и братята Бойлардо, братовчеди от две дисидентски испански фамилии, мигрирали във Франция.

Бандата е създадена през 1970, но носи името си от 1976. Големият успех идва през 1986, когато Клод Мартинез става техен продуцент и мениджър.

Първият албум с него е титулен и през 1987 предизвиква небивал бум. От него е хитът "Bamboleo", румба версия на песен на Хулио Иглесиас. Следват пробивните парчета "Djobi Djoba", "Mi Fandango", "Somos Gitanos" ...Това са само няколко от успешните им парчета, пропътували цял свят, въпреки че са изпяти на техния собствен език, смесица от френски, испански и разни джипси диалекти.

Джипси Кингс са френската група, продала най-много албуми по целия свят, и една от неанглоговорящите формации с цял хит парад в САЩ. 

Билети ще бъдат в продажба от 25 юли (петък) в мрежата на eventim.bg и Билетен център, НДК, София.

Цената им е от 30 до 60 лв.

Организаторите са "Болкан Ентъртейнмънт".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички