Дръм-ен-бейс и боса нова от Лендслайд във Варна


Дръм-ен-бейс и боса нова от Лендслайд във Варна

5837

Лендслайд (Landslide) ще има сет във Варна на 1 август.
 
Eдно от най-влиятелните и интересни имена от съвременната английската музикална сцена ще гостува в "La Playa" на 1 август по покана на "Cotton Records".

Лендслайд е артистичен псевдоним на Тим Ленд (Tim Land) - продуцент, композитор, диджей и музикант, който работи в Лондон.

В CV-то си има албуми за "Hospital Records" и "OM Records", автор е на ремикси за Нитин Соуни, Бъгс Ин Ди Атик, Хай Контраст.

Музикалната му кариера започва в началото на деветдесетте като студиен барабанист и член на две банди за абстрактна китарна музика от Западен Лондон. По-късно - през 1997, работи като звукоинженер в студиото на "Hospital Records".

Лондон Електрисити харесват оригиналните му музикални идеи и за периода 1998 - 1999  той участва в записите на легендарния им албум "Pull The Plug", а по-късно се представя и на техните световни турнета.

Дебютът "Drum + Bossa" (2001) комбинира фънк ритъм с брейк бийт, боса нова и дръм-ен-бейс и се превръща в образец за зараждащата се по това време броукън бийт култура.

Парчето "Incurable Voices/Muted Voices" бързо завладява улиците на Лондон и Берлин и изпълнители като Том Мидълтън, DJ Ди Клайн, Мистър Скръф веднага го включват в своите етове.

Тази година Тим издаде сингли за лейбълите "Wah Wah 45s", "Halo Beats" и "Sick Trumpet", готви и следващия си проект, който се очаква на музикалния пазар след края на лятото.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички