Едни от най-добрите брейкъри на Балканите пристигат в София


Едни от най-добрите брейкъри на Балканите пристигат в София

5489

София ще приюти едни от най-добрите брейкъри на Балканите от 23 до 25 май.

Представители на Турция, Сърбия, Хърватска и Гърция пристигат, за да премерят сили в пролетното издание на международния фестивал “Jam On It”.

Класираният на първо място участник ще представи Балканите на световните финали в Швейцария през октомври на тази година.

Това е осмото издание на фестивала, с който "Sleepwalkingz" и "Nescafe 3in1" са решили да превземат столицата с истински хип хоп и фънк.

Над 100 диджеи, брейкъри и графити артисти от България, Германия, Великобритания, САЩ, Сърбия, Финландия и Индия ще станат част от тридневния фестивал.

Специално за "Jam On It 8" пристигат звездите на световната хип-хоп сцена - очарователната МС от САЩ Яра Браво, небезизвестният DJ Вадим, брейк легендата от Бронкс Ейлиън Нес, един от най-предпочитаните бибой и фънк DJ Ренегейд, световноизвестният бибой Фокус, DJ Скил, Досю Амуджев, Деси от Фючър Шок, Спенс и Ударната Група.

"Jam On It 8" започва на 23 май в клуб "Фънкис" с подгряващо парти.

Участието ще вземат диджеите Ренегейд, Фейз Уан, Вла Ди.

На 24 май в парти център "4-ти км.” ще се проведе същинското брейк състезание, по уникалния регламент “The Octogon”.

Победителят ще представи Балканите на световните финали в Швейцария. На същата вечер ще се проведе и състезание по фънк стиловете - попинг и локинг.
Неизменна част от вечерта на 24 май ще бъде изпълнението на Яра Браво с DJ Вадим.

В момента Яра Браво е една от най-популярните рап и соул изпълнителки, обиколила два пъти света с турнета и работила с хип хоп звезди като Мос Деф, Ву Танг Клан, Хербълайзър и други.

Вадим е изключително продуктивен диджей и продуцент с 13 албума зад гърба си.  Работи с групи като Пъблик Енеми, Крафтверк и Морчийба.

На 25 май във фитнес център "Младост" ще се проведат семинари и уъркшопи на теми от брейк и фънк танците.  Повече информация за "Jam On It 8" може да бъде открита на www.jamonit.bg.  Билети за фестивала могат да бъдат открити в мрежата на "Ticketstream" с цена от 12 лева.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички