Хербалайзър на Утопия Груувс 2


Хербалайзър на Утопия Груувс 2

4615

Хербалайзър са звездите на второто издание на "Утопия Груувс".

Диджеите ще се изявят на 18 април в столичния парти център "4 км".

Зад проекта са Джейк Уери и Оли Тийба, които са заедно повече от десетилетие.
 
Джейк Уери е израснал в Лондон под звуците на Джеймс Браун и много джаз. Впоследствие започва да открива класическия хип хоп, а и да свири на китара и бас в различни групи. По същото време Оли Тийба се е съсредоточил единствено в рапа.

Двамата музиканти са представени на лейбъла "Ninja Tune" от самия DJ Фууд точно когато избухва вълната на хип хоп и джаз комбинация: в средата на 90-те.

Първият им албум  е класическият „Remedies” (1995). В него тандемът миксва тежки бийтове, джаз и фънк. Две години по-късно излиза “Blow Your Headphones”, който добавя повече вокали към микса.

Противодействайки на най-често срещаната комбинация от двама диджеи и „бонго” музикант за изпълнение на живо, и вдъхновени от старите фънк групи, Уери и Тийба решават да вземат на концертите си изпълнителите, с които са работили в миналото. Заедно с Татам, Лемб и Патрик Дейлс в отбора създават комбинация от суров хип хоп и стегната фънк група.

В такъв формат обикалят по световните фестивали.

Това преживяване ги насочва да преосмислят начина за записване на албум. 1999 те издават “Very Mercenary” със семпли на музикалните си партньори. Новите звуци пък пускат все едно  звучащи от старите плочи. Такъв е саундът на диска “Something Wicked This Way Comes” (2002), отново с участието на известни вокали.

Тандемът и до днес е сред основните гости по различни фестивали, има сключени договори за музика – от "Моторола" до „Гепи” на Гай Ричи, както и за игри за “Плейстейшън” и музикални теми за редица предавания.

Последният им диск е "Fabriclive 26" (2006).

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички