Ян Гарбарек и Ману Каче откриват Джаз Плюс на 15 май!


Ян Гарбарек и Ману Каче откриват Джаз Плюс на 15 май!

8251

Поредното издание на фестивала "Джаз плюс" ще се състои  в столичната  зала "България" и НДК от 15 до 19 май.

Гостуването на Гарбарек само по себе си е събитие, не по-малко интригуващо е и присъствието на барабаниста Ману Каче. Съвместното им шоу е от 19.00 часа на 15 май в зала 1 на НДК.  Двамата от години са сред водещите артисти  на компанията "И Си Ем".

Гарбарек е от изпълнителите, които дефинираха крос оувъра в джаза.  Саксофонистът от 20 години преплита в пиесите си и фолклорни мотиви, което го извежда извън обхвата на джаза.

Ману Каче придобива звезден статут още през 1986 с участието си в култовия албум на Питър Гейбриъл ""  (1986). Партнира на Стинг в част от най-силните му дискове ("Nothing Like Тhe Sun", "Soul Cages"). Свирил е с Джеф Бек, Ал ди Меола, Тори Еймъс, Мано Чао,  Юсу Н`Дур. Сътрудничеството му с Гарбарек започва през 1989 и ражда някои от най-силните проекти в общата им дискография.

Станалата традиция за "Джаз плюс" вечер, посветена на пианото, е  на  17 май в зала „България” от 20:00 ч с  италианското трио Алборан: – Паоло Палиага - пиано, Дино Контенти - контрабас и Джиджи Биолкати  - ударни. 

Други звезди в афиша е пианистът от „Буена Виста Соушъл Клъб”Роберто Фонсека и неговата афро-кубинска група. Те са на 18 май от 20:00 ч в зала „България”. Младият пианист бе избран за наследник на дон Рубен Гонсалес.  Феновете аплодираха изявата му като съпровод на Ибрахим ФерерФонсека, твърдят критиците, е "истинско откровение сред пианистите от неговото поколение".

Фестивалът „Джаз Плюс  2008” ще завърши на 19 май в голямата зала на Парти Център „4 км” с Луисито Кинтеро - латино перкусионист, чийто покровител е не кой да е, а единият от Мастърс Ет Уърк - Луи Вега.

Луисито Кинтеро е познат като най-добрия тимбалеро, обаче рулира и на конги, бонгоси, барабани, джембе, дундун и всякакви други перкусионни инструменти. Работил е с Джак ДеЖонет, Джордж Бенсън, Дейвид Санборн, Джо Семпъл, покойните Селиа Крус и Тито Пуенте.

Организаторите от "Джаз Плюс" съобщават, че при представяне на билет от шоуто на  Ди Ди Бриджуотър в "Дюкян Меломан"  до края на април, приносителят ще получи отстъпка в размер от 5 лв. при закупуване на билет за концерт от програмата на "Джаз Плюс".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички