Ясни са двете хедлайн банди за летния ска фест в София


Ясни са двете хедлайн банди за летния ска фест в София

5382

Еджектес (Ejectes) и Биби Рибозо Енд Дъ Бандитос (Bibi Ribozo And The Banditos) ще са хедлайнъри на летния ска фестивал, който ще се проведе на 19 юли в София.

Първите са франзуци и сега ще празнуват своята 20-та годишнина, зад гърба си имат издадени девет албума и съвместни европейски турнета с легендарните Спешълс и Скатълайтс , както и с много други известни банди.

Другата група е вече доста добре позната на местно ниво, тъй като миналата година изнесе два незабравими концерта в София и Варна.

В Биби Рибозо Енд Дъ Бандитос в момента се подвизава голяма част от вече несъществуващите Скапойнт.

Знае се и мястото, което ще бъде домакин на събитието - отворилият наскоро врати клуб "Блу Бокс".Скоро се очакват подробности за другите групи, които ще се включат в летния ска фестивал.Еджектес са група, създадена още през далечната 1988, като през следващата година вече имат подписан договор със звукозаписна компания, както и съвместни концертни изяви с Мано Негра.

През 2007 те пускат новия си сингъл „Aux Urnes Citoyens" за свободно сваляне от интернет страницата им, както и няколко чисто нови клипа на групата.

На 5 ноември излиза и най-новият им албум "L'enfer Et Le Paradis".

Биби Рибозо Енд Дъ Бандитос се събират през 2001 под името Бандитос. По това време в музиката им преобладава влиянието на регето, като още тогава започват да правят множество концерти в цяла Полша, както и зад граница.

През периода 2004-2005 обаче настъпват основни промени. Освен името и по-голямата част от състава си, те сменят и своя стила, насочвайки се към ска звученето.

В момента групата е едно от най-големите имена в Полша.

Те не спират и с писането на нов материал за предстоящото си турне, като освен него, ще чуем и песни от вече популярния в България техен албум "Swingujace Banany" (2007).

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички