Клуб Джаз FM подарява Мирослава Кацарова на членовете си довечера


Клуб Джаз FM подарява Мирослава Кацарова на членовете си довечера

5809

Новата песен на Мирослава Кацарова – "Иронично", е първият музикален подарък, който получават членовете на клуб "Джаз FM". Той бе създаден по идея на "Кантус Фирмус" и радиото "Джаз FM" след концерта на Куул Енд Дъ Генг.

Броят на записалите се в рамките на един месец е вече 300 души. Целта е да се създаде първата джаз общност в България, обединена от музикалните си пристрастия.

Клубът започва реално да съществува довечера, когато всички негови членове ще получат като подарък новата песен на Мирослава Кацарова. Освен това за тях са предвидени и отстъпки за концертите, организирани от "Джаз FM" и "Кантус Фирмус", стига билетите да са закупени от касата на зала „България” в София.

Иронично” е ценна за мен, защото е втората ми изцяло авторска песен след „Моменти”. Освен това я направих с наистина много вълнуващ и мечтан от мен екип. От една страна академичната виртуозност, ерудиция и дълбочина на Христо Йоцов, който изсвири солото на вибрафона с филмов и ретро дъх. А от друга страна - модерния и новаторски поглед на двамата аранжьори: Явор Димитров и Страцимир Димитров. Най-важното е, че накрая се получи приятна, непретенциозна и мечтателна песен, която с радост ще споделя с първата джаз общност в България. За мен е чест!”, признава Мирослава.

От близо година гиговете на Мира са в нова и екстравагантна формация - може би единствена по рода си в България: глас, пиано и бийтбокс . В нея участват Явор Димитров – пиано, и Ред Уан – бийтбокс. Проектът изпълнява на живо съвременна бразилска музика, производна на джаза, както и авторски песни. Често в програмата си включват и любимата на Мира боса нова. Заради песента „Боса нова за нея” някои журналисти наричат Мирослава Кацарова „българското момиче от Ипанема”, а други пък – „нашата Бебел Жилберто”.
 
Иронично”  е по музика и текст на Мирослава Кацарова, аранжиментът е на двамата саунд дизайнери: Димитров и Димитров.  Мелодията е посветена на състоянията любов, близост, търсене и разминаване.

Вокалистката води предаването "Singin' N' Swingin'" за вокален джаз на вълните на "Джаз FM" отскоро.

Мира е една от малкото наши певици - адекватни към деня, фразиращи с финес и лекота. Показа го първо в албума "Бяло в бяло" (2002), сетне в песните "Парфюми" и "Музика, мартини, дим" - ремикс по "Нашата Бел Епок" от дебюта.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички