Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

"Когато говори за секс". LaText празнуват 10-годишнина с нов сингъл, видеоклип и концерт


"Когато говори за секс". LaText празнуват 10-годишнина с нов сингъл, видеоклип и концерт

2145

Литературната рок банда LaText празнува 10-годишен юбилей от създаването си с нов сингъл, видеоклип и предстоящ концерт с песни от двата им краткосвирещи албума.

"Когато говори за секс" е  последният сингъл от второто EP на авангардната формация. Той е в отличителния за нея стил poetry rock, който съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката. Провокативните стихове са на Петър Чухов, а музиката и аранжиментът – на цялата група.  Видеото към парчето е дело на творческия тандем на номинираната за студентски "Оскар"  режисьорка Теодора-Косара Попова, с която бандата работи за втори път след клипа към "Неделя", и операторката Ева Петрунова.

Видеото е на:

https://www.youtube.com/watch?v=kbGydmcRsZU

"Обичам да се "закачам" с текстовете на песните, когато снимам клипове, затова винаги е удоволствие да работя с LaText - в основата на тяхната музика стои поезия - какво по-хубаво за един режисьор?", споделя Теодора-Косара и разказва за процеса: "Работихме в камерен състав, имахме свободата да експериментираме, а песента определено отключва въображението! До последния ден на постпродукцията измисляхме нови неща - решихме да използваме анимационни и колажни техники, да се заиграем с формата на кадъра, да опитаме нещо, което не сме правили досега"“

LaText ще отбележат своята 10-годишна история и с концерт в център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" от 20.30 часа на 2 декември при вход свободен.

В LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, текстове, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас, поезия) и Гриша Маникатов (ударни).

Групата се ражда като експеримент как би звучала поезията на един от най-популярните и награждавани съвременни български поети – Петър Чухов, в съчетание с различни стилове рок музика, без да бъде в класически песенен формат. Впоследствие с текстове и стихове се включват и Елена Пенева, и Иван С. Вълев (сам носител на голямата награда за поезия "Пегас" в националния конкурс за дебютна литература "Южна пролет"за стихосбирката "Завой").

В последните 10 години LaText свирят в множество български клубове и на над 10 фестивала, а на сцената с тях излизат като гости и други поети и музиканти от България, САЩ, Нова Зеландия и др.

Както MySound.bg своевременно информира, групата спечели наградата на публиката на конкурса за нова българска песен на БНР "Златна пролет" с парчето си "Shoot Me Again" през 2014 година.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички