Колдкът ще правят мултимедийно шоу у нас


Колдкът ще правят мултимедийно шоу у нас

4978

Колдкът ще пускат в столичния клуб "Ескейп" на 10 май.

С гига на Мат Блек и Джон Мор - изпълнители, продуценти и ремиксатори, организаторите "Плей Ивентс" продължават серията с артисти на лейбъла "Ninja Tune".

Е ето ги - създателите на звездната компания за издаване и продуциране на музика, идват на крака за мултимедийно шоу, което се състои от умения на диджеи и емсита, съчетани с вокали на живо и със специални визуални ефекти.

Те пристигат като част от актуалното си турне „Journeys Bу VJ”. Изискванията на групата за клуб, висок 6 шест метра, огромни видео стени и последни модели видео плейъри са факт, съобщават от клуба.

Колдкът са една от групите, без които нито електронната музика, нито хип хопът щяха да са същите днес, смятат критици.

Тандемът е на сцената повече от 20 години, експериментирайки с визия и звук на живо. В саунда му се преплитат хаус, клубен денс, брейкбийт, джаз и черни ритми.

Приживе Джон Пийл нареди Мат и Джон сред петте най-влиятелни формация в областта на т.нар. алтърнатив денс, наред с Пропълърхедс и Отекър.

Колдкът са ремиксирали хитове на Яз, Лиза Стенсфийлд, Блонди, Куин Латифа, а "Paid In Full" на Ерик Би и Раким и се счита за класика в историята на хип хоп ремиксите досега.

Последният им проект е "Sound Mirros" (2006): забързано енциклопедично събиране на звуци, стилове и вокали в безтегловно музикално пространство.

"Не се стряскаме от конкуренцията, защото нямаме такава", каза Мат Блек след излизането на диска.

DJ Фууд отсрами "Ninja Tune" в София неотдавна.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички