Крис Либинг и Мишел де Хей в силна партия на Spirit Оf Burgas


Крис Либинг и Мишел де Хей в силна партия на Spirit Оf Burgas

5745

Крис Либинг (Chris Liebing) и Мишел де Хей (Michel de Hey) застават зад пулта във втората вечер на феста "Spirit Оf Burgas".

Сетът им е на 16 август.

Двамата корифеи пристигат за денс купона след специална селекция на диджеите от електронното движение "Метрополис".

Крис Либинг е заредил в плейлистата парчета от актуалния си микс "Spinclub Ibiza" (2008). Германският диджей и продуцент ще се изяви на живо в обкръжението на няколко лаптопа, дръм-машини и контролъри.

"Обичам добре направения хаус. Падам си по-рокаджийски жици, например Лимп Бизкит. Голям фен съм и на Бордс Ъф Кенъда. Те са някак си по-абстрактни като звук и това ми допада. И, разбира се, луд фен съм на Депеш Мод. С тях израснах", обяснява пристрастията си извън чистия електронен саунд Крис.

"Още в сингъла му "Audio" (1999) може да се говори за съвсем нов начин на въздействие върху танцуващите. Изкривяването на звука е основното оръжие на легендата от Франкфурт. Общо-взето парчето през цялото време звучи като грешно записано и премодулирано. Това води до постоянно изнервяне на слуховия апарат на клабрите. Няма ги стандартните дупки и нагнетявания с барабанчета. Вместо това има звук, повече приличащ на нещо индустриално, който на няколко пъти бива променян през различни филтри", обяснява капацитетът Стефан Крачанов-Стивън.

Мишел де Хей е диджей N 1 на тек хауса в Холандия. Неговата кариера стартира през 1989 със сингъла "Break", нахлул директно в "Топ 10" на денс класацията на сп. "Billboard". 

"Мисля, че в бъдеще все повече диджеи ще стават поп звезди. За всеки от стиловете ще има отделни имена, които всички ще следват... Колкото си по-комерсиален, толкова е по-привлекателно за хората. Ако си ъндърграунд, нещата ще си останат такива, каквито са сега. Днес има много тийнейджъри, които искат да правят музика. В миналото искаха да бъдат китаристи или вокалисти в група... Днес всички искат да са диджеи - просто е различно.." сподели Мишел по време на една от предишните си визити у нас.

В денс фиестата решаващо участие имат и DJ Стивън, Смърфа и Ясен Петров.

Още от БГ зона


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички