Макси Джаз (Фейтлес) оглавява електронното парти на феста в Ловеч


Макси Джаз (Фейтлес) оглавява електронното парти на феста в Ловеч

6722

Макси Джаз е звездата на денс купона в рамките на поредното издание на феста в Ловеч.

Музикантът от Фейтлес ще се изяви като диджей на градския площад на 9 май.

Публиката има възможност да чуе невероятните му сетове и известни парчета. Именно неговите музикални способности обещават да превърнат деня на победата в нощта на купона, заричат се организаторите.

Максуел Фрейзър, както е истинското име на Макси Джаз, е бивш диджей в пиратска радиостанция. Каква музика е въртял тогава?

"Същата, каквато пускам и днес. Хип хоп. Не много рап, а хип хоп. Стар фънк, Джеймс Браун, Джордж Клинтън, джаз, реге...”, обяснява той.

"Всеки път като свирим в Шотландия хората се прегръщат един с друг – на дузини, всичките заедно. Това, което музиката има силата да направи, е да ти напомни, че ти самият си креативно същество, красиво отвътре и отвън. И затова мисля, че хората пощуряват като ходят по концерти”, обясни Макси Джаз по време на визитата на Фейтлес в България.

Електронната формация демонстрира гигантската си енергия на 16 април 2004, презентирайки “No Roots” (2004) в столичния Зимен дворец.

Продуцентът Роло Армстронг и Систър Блис канят рапъра - будист още в началото на основаването на групата - през 1995, за парчето "Salva Mea".

“Вярата за мен е всичко, тя ми дава погледа към живота. Будизмът, който изповядвам, е наука за живота. Той ти дава всички принципи и закони, по които да се живее. Можеш да изучиш тези принципи и да започнеш да ги използваш. И ще усетиш страхотен ефект. Те работят за всекиго, без значение дали си мъж или жена, стар или млад. Опитвам се да прилагам тези принципи и закони както в песните си, така и в целия си живот. Това е една духовна пътека и ако човек не вярва, тогава ефектът е нулев. Другите обаче могат да видят ефекта й върху мен и са много впечатлени от нейната сила”, допълни Макси.

"Times" нарече музиканта "Човек на хилядолетието" заради посланията му, изразени в текстове и песни.

Сред най-важните парчета на Фейтлес са "God Is A DJ", "Insomnia", "We Come One", "Why Go" - с участието на Бой Джордж, в по-ново време: "Weapons Of Mass Destruction" и "I Want More".

Последният албум на англичаните е "To All New Arrivals" (2006).

Малко хора знаят, Макси Джаз е авто маниак. Благодарение на огромното количество камери в Лондон и любовтта към високите скорости, той е лишен от шофьорски права.

Въпреки това музикантът е активен автомобилен състезател, притежаващ собствен отбор - "Maxi Jazz Racing". През последните две години той се състезава за купата на известни спортни атомобили във Великобритания. На Острова диджеят е сред най-старите пилоти и същевременно състезател с най-малко опит.

Джаз е горд собственик и на кола, притежаваща две имена - будистко и улично. "Орхидеената стая" е будисткото, а "Бисквитката" - уличното. Това е возилото, в което желае да бъде изгорен след смъртта си, по неговите признания.

Подгряващи сета на Макси нашите Три Ди, които направиха добро впечатление на партито "J & B Star" в Софийската опера неотдавна.
 
От своя страна "J & B Star А Party" обещават да повторят веселбата: висок коктейлен градус, авангардни прически, както и шанс за интервю пред телевизионните камери. Купонът ще продължи в специално създадения "J & B Box" под шатрата на цирка в града.

По време на шоуто, което е безплатно, ще има акробатично шоу, кокилари и жонгльори.

Доктор Албън с Румънеца и Енчев стартираха Ловеч Парти Фест снощи.

Основни действащи лица в поп забавата тази вечер са Ейс Ъф Бейс, подгряти от П.И.Ф.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички