Металика си избраха кой ще миксира новия им албум


Металика си избраха кой ще миксира новия им албум

5122

Металика обявиха човека, който ще миксира дългоочакваният им нов албум.

Той се казва Грег Фиделман и в последните няколко години е помагал на продуцента Рик Рубин за обработката на актуалните материали на групи като Ред Хот Чили Пепърс, Слипнот и Аудиослейв.

В скорошно интервю барабанистът на Металика Ларс Улрих потвърди, че дискът се очаква да бъде готов през септември.

Музикантът взе участие и в конференция по представянето на тазгодишния фестивал "Bonnaroo", на който групата му ще бъде хедлайнър.

На нея Улрих разкри, че бандата е започнала срещи с графични дизайнери, които ще им помогнат да създадат обложката на албума и различните версии за специалните му издания.

Той все още няма заглавие, а песните имат работни имена.

"Почти сме приключили със записването на суровия материал. Остават ни всички останали процеси от създаването на нов албум", добави ударникът на състава.

За новото си творение Металика са написали 26 песни, от които са отсяти само 14. Въпреки това дискът може да остане само с 11 от тях, защото по думите на Ларс общата им дължина надвишава допустимото.

На 14 май Металика направиха първия си концерт за 2008 в Лос Анджелис.

Почти двучасовият им сетлист от това шоу включваше само стари парчета, като единствената песен от ерата на групата след 1991 бе "Fuel".

Сред изсвирените песни бяха още "For Whom The Bell Tolls", "Master Of Puppets" и "Seek and Destroy".

Фли от Ред Хот Чили Пепърс се присъедини към легендарните метъли на сцената, за да изсвири с тях "Fight Fire with Fire", която вокалистът Джеймс Хетфилд представи като любимата песен на шантавия басист.
Напомняме, че Металика ще бъдат в България на 25 юли с подгряващи Сорд и Даун. Очакваме подобен подбор на парчетата да бъде направен и на националния стадион "Васил Левски", на който "касапницата" ще започне в 21 часа.

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички