Михаил Йосифов и Новините в джаза с концерти във Варна и Бургас


Михаил Йосифов и Новините в джаза с концерти във Варна и Бургас

1304

Дебютиралият музикален проект Новините в джаза начело с популярния тромпетист, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов акостира на морския бряг, за да представи на живо първия си студиен албум.

След суперуспешните концерти в Пловдив и София, идва ред Варна и Бургас да се насладят на прекрасното музикално пътешествие, наречено "Първа емисия". Първата морска спирка ще е във варненския клуб "Ментол" на 25 май от 21.00 ч. Следва клуб "Модерен театър" в Бургас на 6 юни от 19.30 ч.

В дните след двата концерта ще се състоят и откритите уроци в Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна и в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров"  в Бургас, съответно на 26 май и на 7 юни.

Преди да поемат към морето, на 16 май, талантливите музиканти влизат и в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София, за да запознаят и учениците в столицата с магията на джаз музиката.

Албумът "Първа емисия", който включва 11 авторски вокални и инструментални композиции, вече може да бъде намерен в "Дюкян Меломан" в София, а съвсем скоро ще бъде наличен и във всички дигитални платформи. По-време на концертите дискове също ще могат да се закупят.

Новините в джаза са талантлив млад септет, ръководен от един от най-известните ни джаз музиканти – Мишо Йосифов, в който той събира свои настоящи и бивши студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров".  В творческата работа по албума, както и в концертите за представянето му, като специален гост се включва и високо цененият перкусионист Атанас Попов.

Билети за концертите във Варна и Бургас могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, а за концерта в Бургас – и на касата на НХК в града.  Всички събития от турнето ще са с ВХОД СВОБОДЕН за ученици, студенти и украински граждани.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и Новините в джаза за представянето на албума "Първа емисия", както и откритите уроци в училищата, се осъществяват с финансовата подкрепа на Националния фонд "Култура" по "Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации".

За повече информация може да следите:

Facebook: Новините в джаза
Instagram: Новините в джаза

Снимка: Eli Deli

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички