На ледената пързалка с квартет Destiny, дамите ще се включат в "Българската Коледа"


На ледената пързалка с квартет Destiny, дамите ще се включат в "Българската Коледа"

1475

"Sleigh Ride" се нарича новият сингъл на квартет Destiny, с който момичетата отправят покана за надпревара с шейни и зимни щуротии.

 Четирите красавици са подготвили и специална фотосесия, напълно в духа на предстоящите светли празници. Опаковани с гигантски златни панделки, Destiny поднасят своя подарък към слушателите си с красив инструментал, оригинално композиран от Лирой Андерсън през 1948 година. Новият прочит на "Sleigh Ride" е дело на музикалния директор на квартета - композитора Маурицио Абени, работил заедно с тонрежисьорите Габриеле Конти и Марко Страчони от Италия.

Макар и в съвремието произведението да си тананикат малки и големи почитатели на Коледа, композиторът всъщност започва да замисля мелодията по време на тежък период на жеги в САЩ. Първото изпълнение пред публика също е през лятото, но всичко се променя, когато Ронетс записват свой кавър и го включват в коледен албум на знаменития продуцент Фил Спектър. От тогава мелодията вдъхновява десетки популярни изпълнители за сезона на празниците, сред които Гуен Стефани, Меган Трейнър, Марая Кери, Ела Фитцежералд, Джон Уилямс и Бостън Попс Оркестра.

Приповдигнатото настроение с Destiny ще продължи и на самия 25 декември – момичетата ще се включат в тазгодишното издание на благотворителния концерт "Българската Коледа". Квартетът ще свири в подкрепа на децата с редки генетични заболявания, каквато е целта на събитието през 2023 г. Дали ще зарадват публиката със "Sleigh Ride", или ще изненадат с друг музикален поздрав, предстои да разберем навръх празника.

Квартет Destiny, основан от цигуларката Гергана Алексиева, е сред най-успешните струнни български формации с милиони слушания в YouTube и широкобхватен репертоар. Музикантките с лекота свирят модерни интерпретации на класически композитори, изпълняват любими фолклорни мелодии и популярни филмови теми. Четирите имат редовни изяви на събития, с които българският бизнес се представя пред света. Предпочитани гости са на мероприятия на международни организации, институции и често свирят на престижни годишнини с национално значение.

За повече новини около Destiny следете официалния канал на квартета в YouTube и профилите в Инстаграм и Фейсбук.

Снимка: Костадин Кръстев-Коко

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички