Десетилетие музикален бунт: No More Many More празнуват 10 години с нова песен и голям концерт в София
Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември

Над 430 танцьори от Еремия на площада в Русе благотворително. "Да пренесем доброто с хорото"


Над 430 танцьори от Еремия на площада в Русе благотворително. "Да пренесем доброто с хорото"

977

Благотворителната кампания "Да пренесем доброто с хорото" е готова да сътвори чудото на българския фолклор в реалността за поредна година.

В началото на юни стотици хороигралци ще танцуват в Русе, за да насочат внимание към изграждането на площадка със спортни съоръжения за деца в неравностойно положение. Инициативата на школа по български народни хора Еремия - град София, ще бъде реализирана в партньорство с най-голямата танцова школа в града Играорци Русе с ръководител г-н Богдан Донев. Събитието се организира под егидата на кмета на община Русе - г-н Пенчо Милков. Стремежът им е да запалят искрата у стотици в подкрепа на кауза, превръщаща града им в по-красиво и смислено място.

До момента Еремия  са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с клуб Северняците с ръководител г-н Джейлян Демирев събират над 7 600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в Плевен.

На ход е Русе, когато на 10 юни, от 12.00 ч., танцьорите от Еремия ще пристигнат в града, за да извият хоро с танцьорите от Играорци Русе на площада пред общината. Мисията този път е: изграждането на площадка със спортни уреди в Младежкия парк за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

Благодарение на енергията на българското хоро и магичния заряд, които то носи, се очаква над 600 души от двете школи да се хванат на хорото в търсене на съмишленици и средства в името на благородната кауза.

"Време е "еремийци" да извият ново хоро с мисия: мисия за равностоен живот - казват танцьорите от Еремия и основателят на школата Ивайло Георгиев - На 10 юни, от 12.00 ч. очакваме всички притежатели на добри сърца от гр. Русе и околността да се хванат за ръце в ритъма на българския танц, за да пренесат доброто с хорото!"

Вижте малко от чудото, което създават Еремия

Всички привърженици на кампанията "Да пренесем доброто с хорото" може да разберат повече за инициативата и през социалните мрежи на Еремия: Школа по български народни хора Еремия | Facebook и Instagram: 
Еремия - Школа по български народни хора (@eremia_sofia)

Снимки и видеоклипове в Instagram

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички