Последни подробности преди концерта на Деф Лепърд и Уайтснейк


Последни подробности преди концерта на Деф Лепърд и Уайтснейк

5016

Остават броени дни до концерта на Уайтснейк (Whitesnake) и Деф Лепърд (Def Leppard) в България.

По този повод организаторите от "София Мюзик Ентърпрайсис" разпространиха последни подробности за съвместното шоу:

“На 4 юли (петък) две от най-великите британски групи на всички времена - Деф Лепърд и Уайтснейк - ще изнесат своя разбиващ концерт на една сцена на столичния стадион “Академик” в рамките на първия за България "Tuborg Green Fest"! За първи път в кариерата на двете групи те правят съместно световно турне, емблематично озаглавено "Let’s Get Rocked… In the Still of the Night!", което стартира само преди броени дни - на 27 юни в Белгия. Турнето включва 40 дати в цяла Европа, Америка и Азия и ще продължи до 14 ноември, когато е последният концерт в Нова Зеландия.

Вчера, 1 юли, на стадион “Академик” започна строежът на сцената за грандиозния концерт в София. Тя ще бъде дълга 30 м, широка 20 м и висока 15 м. 150-членен български екип от специалисти по сцена, звук и осветление ще работи на стадиона, за да отговори на всички изисквания на музикантите. Техническите екипи на двете групи, които наброяват над 80 човека, пристигат у нас два дни преди концерта, за да подготвят финално всичко необходимо за голямото шоу. Зад сцената на “Академик” ще бъдат построени 10 специални шатри за звездите и техните екипи, където те ще могат да почиват и да се подготвят за концерта. Самите музиканти пристигат в България в късния следобед на 4 юли с частен полет от Тирана и ще бъдат настанени в луксозни апартаменти в петзвезден столичен хотел.

За концерта на Деф Лепърд и Уайтснейк се очаква да се съберат над 20 000 почитатели на тежкия рок. Публика от такъв мащаб досега не се е събирала на стадион “Академик”. За тази цел, сцената ще бъде изтеглена максимално назад и публиката ще използва цялата тревна площ на стадиона. Въпреки че 4 юли (петък) е работен ден, апелираме всички, закупили билети за шоуто, да се придвижват към стадион “Академик” в ранния следобед. Вратите ще бъдат отворени около 17 часа.

Концертът ще започне в 19 часа с участието на подгряващите артисти - победителят от "Мюзик Айдъл" 2, Тома Здравков, заедно с група от популярни български музиканти.  Първи от големите хедлайнери около 20 часа на сцената ще се качат великите Уайтснейк, а силната рок вечер ще завърши с изпълнението на рок легендите Лепърд.

За сигурността и безопасното протичане на концерта ще се грижат над 300 охранители. На разположение ще бъдат екипи на Бърза помощ, както и доброволци от БЧК.

Организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис" и "Tuborg" напомнят, че на стадиона няма да бъдат допускани видеокамери, фотоапарати, всякакви снимащи и звукозаписни устройства, както и лесно запалими продукти, стъклени бутилки, несгъваеми чадъри, огнестрелно и хладно оръжие, отровни или наркотични вещества, прожектори, лазерни или точкови фенерчета и всякакъв вид опасни предмети!

На концерта няма да бъдат допускани лица, които не могат да предствят документ за самоличност, такива под 16-годишна възраст и без придружител, както и лица, употребили алкохол и наркотични вещества!

За да се улесни достъпа на публиката, на стадиона ще бъдат обособени 10 пропускателни входа за проверка на билетите.

За удобство на инвалидите със специални колички е осигурен достъп от вход “VIP - инвалиди”. Те ще бъдат настанени в определена за тях зона до сцената, с възможност за добра видимост на изпълнителите.”

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички