Пуснаха билетите за концерта на Боби Макферин


Пуснаха билетите за концерта на Боби Макферин

5555

Билетите за шоуто на Боби Макферин (Bobby McFerrin) вече са в продажба, съобщаха организаторите от "Уондър Мюзик Ейджънси".

Музикантът и неговият бенд излизат на в зала 1 на НДК, София, на 21 юли. 

Визитата на вокалиста, покриващ 4 октави, е част от неговото европейско турне. Преди гига си в България звездата ще посети Русия, Австрия, Германия, Люксембург, Холандия и Италия.

Специално за шоуто в София организаторите гласят изненада за публиката: предстои на сцената до Боби да излязат и да му партнират някои родни изпълнители, чиито имена обаче остават в тайна до деня на събитието. 

Боби Макферин е носител на десет от най-престижните музикални награди в света - "Грами", както и автор на култовия хит "Don’t Worry Be Happy", донесъл му световна популярност през 80-е години.

Творчеството на гениалния композитор и интерпретатор на различни музикални стилове включва над 20 албума, а работата му е свързана с имената на такива грандове като Чик Къриа, Йо-Йо Ма, Бела Флек, Куинси Джоунс, Хърби Хенкок, Манхатън Трънсфър, Ал Жаро, Йелоуджекетс, Джак ДеЖонет, Андреас Фоленвайдер.

Сред най-впечатляващите му изяви е тази с камерния оркестър Сейнт Пол.

На 15 юни 2002 в Лайпциг около 20 хиляди души наблюдават концерт, представляващ музикално пътуване от миналото към настоящето през три континента.

Идеята е на Боби Макферин – търсене на духовност в музика от различни стилове, епохи и места по света. Пътуването започва от предкласиката на Бах, шедьоврите на Моцарт, романтиките на Равел, минава през фолклора на Европа, Азия и Северна Америка, за да стигне до джаза и това, на което е залепен етикета “уърлд мюзик”. Макферин дирижира многочисления Гевандхаус оркестър и остава встрани, когато на сцената излиза българският ансамбъл Ангелите. Те изпълняват “Тъпан бие” и “Калиманку Денку”.

"Това е магия", обснява по-късно Боби в DVD-то "Spirit Of Music".
        
Българското шоу на Макферин е от 19.30 ч.

Билетите за него могат да бъдат закупени от касите в Билетен център, НДК, както и в интернет на адрес www.eventim.bg и  www.tickets-bg.com

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички