Шотландката Астрид Уилямсън съпорт в турнето на Dead Can Dance, очакваме ги в София на 14 май


Шотландката Астрид Уилямсън съпорт в турнето на Dead Can Dance, очакваме ги в София на 14 май

1679

Шотландската певица, музикант и текстописец Астрид Уилямсън подгрява Dead Can Dance на настоящето им турне.

Както MySound.bg вече писа, дългоочакваният концерт на тандема Брендън Пери и Лиса Джерард предстои по покана на EventEase в зала 1 на НДК на 14 май.

Европейската обиколка на легендарното дуо започна славно от Глазгоу на 7 април. След няколко концерта във Великобритания, артистите потеглят към Централна Европа - Франция, Люксембург, Германия, Нидерландия и т.н.,  а след месец най-после ще ги посрещнем и на Балканския полуостров. След две години ограничения в провеждането на концерти на живо, интересът към турнето е наистина голям - за доста от локациите билетите са разпродадени седмици преди провеждането им. За шоуто в София все още могат да бъдат намерени билети на bit.ly/DeadCanDance2022 Завръщането на магнетичния тандем Брендън Пери и Лиса Джерард в България ще бъде с пълнокръвна група музиканти от 7 човека. Формацията ще изпълнява композиции от цялата си забележителна кариера в нови аранжименти: "За пръв път в живота ми се случва да насоча вниманието си за толкова дълъг период върху това как да изглеждат концертите на групата, знаейки че тази година ще можем да се завърнем на сцената и да представим тази музика на живо. Въпреки че през 2019 г. в Пловдив се получи наистина добър спектакъл, новите ни концерти ще бъдат от много по-висока класа. В момента сме много по-добри. На турнето ще свирим като хорова група, в хорова хармония. Досега сме го правили само за отделни песни, а този път поне половината от нашия сет ще бъде хорово изпълнение. Ще изпълняваме стара музика, но по нов начин, с акцент върху пеенето. Мисля, че ще ви въздейства наистина силно", разкри наскоро Брендън Пери пред Краси Москов в интервю за Z-Rock.

В нова светлина ще чуем и видим композиции, превърнали се в химни на три десетилетия, любими класики от албумите "The Serpent’s Egg" (4AD, 1988), "Aion" (4AD, 1990) и "Into The Labyrinth" (4AD, 1993), както и излезлите през това хилядолетие "Anastasis" (2012) и "Dyonisus" (2018).

Астрид Уилямсън ще открие концерта в зала 1 на НДК на 14 май. Тя придоби популярност с групата си Goya Dress още през 90-те. Първият ѝ албум "Rooms" е продуциран от Джон Кейл, а към днешна дата тя има издадени още осем студийни албума, включително класическата творба "Requiem & Gallipoli". В София Уилямсън ще представи актуалния си диск "Into The Mountain", издаден само преди няколко месеца. Класически пианист и композитор, талантлив вокалист, музикант и автор, шотландката има в актива си колаборации с редица изпълнители, между които Джон Кейл, Джони Мар и Бърнард Съмнър (като част от Electronic), Артър Бейкър, Stereophonics, Лео Ейбрахамс, авторът на This Mortal Coil/Hope Blister Иво Уотс-Ръсел и Лиса Джерард.

Присъединете се към официалното събитие във Фейсбук тук: https://www.facebook.com/events/176733907918352

Снимка: Shazam

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички